Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ

 Θ' αποκαλύπτω τους ενεργειακούς νταβατζήδες κάθε μέρα γιατί φορώντας τα μέσα έξω μας εκλαμβάνουν ως ηλίθιους και μας εξαπατούν..Τα κλασματικά κόμματα πάνε κι έρχονται πλάι στις χρεώσεις,, Τόσο που το κόστος της κιλοβατώρας υπερδεκαπλασιάστηκε μετά την κατάργηση της ρήτρας !!!Τη προσοχή σας θέλω.

 


Με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να οργιάζει για το «τεράστιο όφελος» που αποκομίζουν οι καταναλωτές από τις «επιδοτήσεις» στην κιλοβατώρα, έχουν ενδιαφέρον τα όσα συγκεκριμένα βγάζουν τα κομπιουτεράκια, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του φιάσκου από την υποτιθέμενη «κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, που πριν από την «κατάργηση» χρέωνε την κιλοβατώρα 0,055 ευρώ. 

Σήμερα, που υποτίθεται ότι «καταργήθηκε», χρεώνει την κιλοβατώρα 0,55 ευρώ, δηλαδή 10 φορές πάνω! Με τις επιδοτήσεις που παίρνει ο πάροχος από το κράτος, ο καταναλωτής πληρώνει τελικά 0,19 ευρώ την κιλοβατώρα, δηλαδή αυξημένη κατά 241% σε σχέση με όσα πλήρωνε πριν από την «κατάργηση» της ρήτρας! 

Δηλαδή και πάλι πληρώνει ένα ληστρικό καπέλο, αυτήν τη φορά με άλλο όνομα, ώστε να μη διαταραχθεί η κερδοφορία του ιδιώτη παρόχου. Οσο για τη διαφορά, από τα 0,19 μέχρι τα 0,55 ευρώ, που «καλύπτει το κράτος»; Κι αυτά φορτώνονται στον λαό μέσω της φορολογίας, για να καταλήξουν στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας. Το κερασάκι έρχεται με το λεγόμενο «πάγιο», το οποίο η εταιρεία πλέον το χρεώνει 9,90 ευρώ, σχεδόν πενταπλάσιο από όσο το χρέωνε πριν από δύο μήνες! Τέτοιο «όφελος», λοιπόν, απορούμε πού θα το ...χωρέσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: