Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

 

Μόνιμος ο μιντιακός αυταρχισμός που έφτασε ως την απόγνωση της παραίτησης τη Χρύσα Ρουμελιωτη μετά από δεκαετίες προσφοράς..Γιατί ρε Χρύσα; Αυτό επιδιώκουν όταν τσαλακώνουν την επαγγελματική μας εξιοπρέπεια..


 

«Το γεγονός ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη με εντιμότητα ανακοινώνει την παραίτησή της από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στη δουλειά της, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά αυτό που όλοι γνωρίζουν: Οτι η "ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση" γενικά και από την κρατική ραδιοτηλεόραση ειδικά είναι μια φενάκη.

 

Ορισμένοι, μάλιστα, προκαλούν όταν εμφανίζονται να "πέφτουν απ' τα σύννεφα", αφού ο μιντιακός αυταρχισμός που επικρατεί και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη δουλειά των δημοσιογράφων, αποκλεισμό της προβολής του ΚΚΕ και των εργατικών - λαϊκών αγώνων είναι μόνιμος και διαμορφώνεται από την εκάστοτε αστική κυβέρνηση και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Χρύσα Ρουμελιώτη, την περασμένη Δευτέρα, είχε κάνει γνωστή, με ανάρτησή της στο facebook, την αποχώρησή της από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο οποίο ήταν διαπιστευμένη. Οπως ανέφερε η για χρόνια δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;». Ενώ κατήγγειλε παρεμβάσεις που «αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών». Η δημοσιογράφος έκανε γνωστές τις προθέσεις της μετά τη λήξη της πρόσφατης εκδήλωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή τα 48 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: