Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΜΜΕ : ΖΟΦΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Η διασύνδεση της κρατικής διαφήμισης και των άλλων κρατικών ενισχύσεων με τον έλεγχο του κυβερνητικού μητρώου , θέτει υπό αμφισβήτηση το ισχύον μοντέλο λειτουργίας του Τύπου. Μέχρι σήμερα, όροι στη λειτουργία υπήρχαν μόνο για τις περιφερειακές εφημερίδες και αυτοί αφορούσαν κυρίως την κυκλοφορία τους ανά περιοχή, τον αριθμό των σελίδων, κ.λ.π. Το σκανδαλώδες είναι πως δεν βγάζουν άχνα οι δημοσιογραφικές ενώσεις.


 

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις στα κρατικά ΜΜΕ μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αποδεχθεί το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς. Η κυβέρνηση σπάει κυριολεκτικά… πλάκα με την ΕΣΗΕΑ, με την οποία διαπραγματεύεται εδώ και 10 μήνες τους όρους της υπουργικής απόφασης για τις σχέσεις εργασίας σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, γραφεία Τύπου και δημοτικά ΜΜΕ. Αντί για αύξηση, τους δίνει κουπόνια για σούπερ μάρκετ — όπως συμβαίνει ήδη σε πολλά ιδιωτικά Μέσα!

Ιδού η αντιπρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ της ΕΣΗΕΑ: Να δοθεί κουπόνι 40 ευρώ στους δημοσιογράφους για αγορές σε σούπερ μάρκετ και ένα δεύτερο για αντικατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επί δυο χρόνια, η ΕΣΗΕΑ αποδέχθηκε τον ολοκληρωτικό έλεγχο των δημόσιων ΜΜΕ από το Μαξίμου, υποσχόμενη στους δημοσιογράφους των κρατικών Μέσων αυξήσεις 100-150 ευρώ. Τώρα δηλώνει πως «εξαπατήθηκε»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: