Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΑ

  Καμιά δίωξη ενάντια στην αγωνίστρια δασκάλα για την συνδικαλιστική της δράση..Δίχως αγώνες συλλογικούς η ζωή σαπίζει οξειδώνεται και η δουλειά είναι άψυχη.. Κι αυτό η Ρέπα το είχε αφομοιώσει ως το τελευταίο της κύτταρο..

 

▸Η αλληλεγγύη νίκησε! Χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως δίωξη κλείνει η υπόθεση που αφορά τη συνδικαλιστική δράση της αγωνίστριας δασκάλας Ντίνας Ρέππα, μετά την απάντηση της αναπληρώτριας διευθύντριας της διεύθυνσης ΠΕ Α΄ Αθήνας σχετικά με την καταγγελία της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, Λίνας Ζημιανίτη.

Η δικαίωση αυτή είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κι αποφασιστικού κύματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να υπογράφουν επώνυμα ψηφίσματα στήριξης της εκπαιδευτικού και καταγγελίας της διευθύντριας, εκπαιδευτικών από τα σχολεία του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» (του οποίου μέλος είναι η Ντίνα Ρέππα) καθώς και από όλη την Ελλάδα. Αλληλέγγυους εργαζόμενους από πολλούς χώρους δουλειάς κι από δεκάδες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και σωματεία δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, συλλόγους και ενώσεις γονέων, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους.

Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι η καταγγελία είχε στόχο να διωχθεί ως παράνομη και υπό αίρεση η συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση, υπό καθεστώς αμφισβήτησης η παρουσία των σωματείων μέσα στα σχολεία. Ήρθε να συμπληρώσει το καθεστώς αυταρχισμού κι ολοκληρωτισμού που βιώνει η εκπαίδευση και η κοινωνία με τις απαγορεύσεις, τις συνεχείς απειλές και τον εκφοβισμό, με την πολιτική που οδηγεί τις απεργίες στα δικαστήρια, τις βγάζει παράνομες, ποινικοποιεί τους αγώνες. Όλα τα
παραπάνω αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για να κατισχύσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική που είναι απολύτως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Γι’ αυτό ο εργαζόμενος κόσμος ύψωσε τείχος στις επιδιώξεις κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και των προθύμων στελεχών της διοίκησης. Γιατί συνειδητοποίησε το μεγάλο διακύβευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: