Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΝΑΤΟΣ, ΝΑΤΟΣ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τα πήρε όλα κι έφυγε.. Ξανά στο προσκήνιο .. ο κατά τους εγχώριους μιντιάρχες πτωχευμένος Ερντογάν.. Εξακολούθησε βηματίζοντας και χθες στην σωστή πλευρά της ιστορίας ν' αποσπά πολυπληθή ανταλλάγματα στον βωμό της «ΝΑΤΟικής συνοχής».  Με άπαντες τους συμμετέχοντες στη λυκοφωλιά να του γλείφουν την μπότα που ως χθες τους κλωτσούσε.. Χωνέψτε το. Ο Ερντογάν είναι ηγέτης ενός ανεξάρτητου κράτους κι επιτίθεται εκ του ασφαλούς σε μια αποικία. Την Ελλάδα.. Καμιά τύχη δεν έχει αυτή..Η Πισπιρίγκου διαθέτει περισσότερες να διασωθεί..

 



«Η Τουρκία απέσπασε σημαντικά οφέλη στον αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για το μνημόνιο που η χώρα υπέγραψε τελικά προχτές το βράδυ, στη Μαδρίτη, με τους εκπροσώπους Σουηδίας και Φινλανδίας, προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε πως «η Τουρκία έλαβε ό,τι ήθελε».

Σύμφωνα με διαρροές σε μια σειρά από ΜΜΕ, τουρκικά και άλλα, η συμφωνία αναβαθμίζει τη θέση της Τουρκίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ, στο όνομα πάντα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», αφού αυτή μεταξύ άλλων προβλέπει ότι Σουηδία και Φινλανδία θα στηρίζουν όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της ΕΕ - άρα και την Τουρκία - σε υπάρχουσες πρωτοβουλίες της ΚΕΠΠΑ (Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας) και στην PESCO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία).

Ακόμα προβλέπει (σύμφωνα με πληροφορίες) την αλληλεγγύη των δύο χωρών στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, απέναντι στις απειλές εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει, τη μη στήριξη στους Κούρδους της Συρίας, στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και την οργάνωση του Φ. Γκιουλέν, άρση του εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην Τουρκία, κοινό μηχανισμό ανταλλαγής πληροφοριών για την τρομοκρατία κ.τ.λ. Μάλιστα, χτες, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, είπε ότι η χώρα του θα ζητήσει από Σουηδία και Φινλανδία την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και την οργάνωση του Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: