Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.. 

 

Το γ@μ#μένο καθεστώς της δεξιάς θρασυδειλίας σηκώνει πράγματι τα όπλα αλλά κατά άοπλων φοιτητών με το τελευταίο θύμα του να χρήζει πολύμηνης θεραπευτικής αποκατάστασης για να ιαθεί και τη μητέρα του να δηλώνει πως δεν ξέρει αν το παιδί από τούδε και εντεύθεν θα είναι ασφαλές..


«Δεν ξέρω αν το παιδί μου θα είναι ασφαλές από εδώ και πέρα». «Δεν ξέρω αν το παιδί μου θα είναι ασφαλές από εδώ και πέρα» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η Αριάνα Ματούλα η μητέρα του Γιάννη Ντουσάκη, του φοιτητή των ΤΕΦΑΑ. 

Αυτόν που άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν στις 26 Μαΐου στο ΑΠΘ πετώντας στο πρόσωπο του σε ευθεία βολή χειροβομβίδα κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα ο νεαρός και να τραυματιστεί σοβαρά, αφού έχει σπάσει η κάτω γνάθος του, έχασε μερικώς την ακοή του στο δεξί του αυτί και για τους επόμενους έξι μήνες θα πρέπει να σιτίζεται με πολτοποιημένη τροφή. 

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη η κα Ματούλα εξήγησε πως ο γιος της επέστρεψε στο σπίτι, πονάει καθώς του έχουν βάλει πλέγμα στη γνάθο ώστε να σταθεροποιηθούν όλα τα δόντια τα οποία από το χτύπημα έχουν φύγει από τη θέση τους. 

Πλέον λαμβάνει αντιβίωση και παυσίπονα και θα ξαναπάει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» τις επόμενες ημέρες ώστε να τον επανεξετάσουν. Το ράγισμα στην πάνω γνάθο, όπως τους είπαν, δεν χρήζει χειρουργείου καθώς ήταν ευτυχώς μικρό το ράγισμα εντούτοις οι τροφές θα πρέπει να είναι για τουλάχιστον έξι μήνες αλεσμένες. 

Η μητέρα του φοιτητή εξήγησε ότι το ακουόγραμμα έδειξε σήμερα μερική απώλεια ακοής στο δεξί αυτί παρ’ όλο που από το Ιπποκράτειο είχαν πει ότι είναι όλα εντάξει και ότι δεν έχει πάθει βλάβη. 

Ο νεαρός έχει ράμματα εσωτερικά στα χείλη και εξωτερικά στο πηγούνι. Η κα Ματούλα εξήγησε ότι με το που βγήκε ο γιος της από το ασθενοφόρο και έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» τον περίμεναν δύο ένστολοι, οι οποίοι μάλιστα μπήκαν και στο παραβάν της εξέτασης. «Δεν ξέρω αν το παιδί μου θα είναι ασφαλές από εδώ και πέρα» τόνισε και εξήγησε «Βλέπω μια στοχοποίηση στο πρόσωπο του παιδιού μου που απλά κρατούσε ένα πανό και ήθελε να εκφράσει όλα αυτά τα αιτήματα των φοιτητών». 

Η μητέρα του φοιτητή τόνισε ότι την σοκάρει η στάση της κυβέρνησης που δικαιολογεί τη λεγόμενη «νόμιμη» βία, που ασκούν οι άνδρες των ΜΑΤ, «γιατί λαμβάνει μια φωνή διαμαρτυρίας με ένα πανό στο χέρι ως κάτι πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορώ να καταλάβω ίσως τελικά τα λόγια των ανθρώπων που θέλουν το δίκαιο και να υποστηρίξουν κάποια πράγματα στον χώρο τους είναι τόσο μεγάλο όπλο που χρησιμοποιούν, αυτοί τα πραγματικά όπλα.

 Πραγματικά προβληματίζομαι πάνω σε αυτό». Όπως τόνισε είναι ένα πρόσχημα η βιβλιοθήκη, καθώς οι βιβλιοθήκες και οι υποδομές είναι πάγιο αίτημα των φοιτητών αφού τις χρειάζονται και όπως επισήμανε «τα παιδιά θέλουν να γίνει η βιβλιοθήκη». 

 Για το αν ο γιος της θα διεκδικήσει νομικά το δίκιο του, τόνισε ότι όπως της έχει πει «θα κινηθεί νομικά, εγώ είμαι μαζί του με όποια απόφαση γιατί εμπιστεύομαι το παιδί μου, το οποίο είναι ένα παιδί με αρχές, ήθος και με δημοκρατικό πνεύμα» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: