Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

 Ανωνύμου του Έλληνος

Στιγμή, Γκραικύλε χαζοβιόλη, δεν σ’ αφήνει ο πανάθλιος Καπιταλισμός, να πάρεις ανάσα! Πώς ν’ αναπνεύσεις με τα βρωμοφίμωτρα, που εκτός των άλλων σε καθιστούν πολύ πιο ευάλωτο στις πάσης φύσεως ιώσεις, και στον Κορωνοϊό; Ήτανε στραβό το κλίμα το ’φαγε και ο γάιδαρος. Δεν έφτανε η 24ωρη μυαλομπουγάδα ραδιοτηλεοπτικών και λοιπών βοθροκάναλων. Για δυόμισι χρόνια υπολειτουργεί, δεν οξυγονώνεται επαρκώς ο εγκέφαλος, αποκλουβιάζει το μυαλό σου. 

 

Δικαιολογημένα, λοιπόν, για τα φρικώδη τους συμφέροντα οι ξένοι κατακτητές Γκραικυλίας συνεχίζουν τα πειράματα. Τα καινούρια αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα, την ενέργεια και την πρωτοφανή ακρίβεια αγαθών διαβίωσης. Με τον Covid-19 και εντεύθεν τα… γυμνάσια έγιναν ζωής και θανάτου, χτυπάνε στο δοξαπατρί! Εισήλθαν οι ξένοι και τα ντόπια τσιράκια στα… ενδότερα του ταξικού σου κώματος. Πόσο μπορείς να κοιμάσαι του καλού καιρού σ’ ένα σπίτι δίχως ηλεκτρισμό και θέρμανση; Όχι ότι ιδρώνει το αφτί σου! Μόνο τηλεοπτικές κραυγές για τα εγκεφαλικά, που παθαίνει ο κόσμος ανοίγοντας λογαριασμούς Δ.Ε.Η. και λοιπών εταιρειών. Πέραν τούτου ουδέν.

Όχι, δεν είναι πανευρωπαϊκό το πρόβλημα, όπως σε παραμυθιάζουν. Άλλο  βασικός μισθός 2.500 ευρώ και μέσο ατομικό εισόδημα 4.000-5.000 ευρώ  (35άρης πολίτης με λιγόχρονη προϋπηρεσία) και 1.500 ευρώ την διμηνία σε ρεύμα και άλλο να πληρώνεις ίδιο ποσό με βασικό μισθό 650 ευρώ ή κοντά στο χιλιάρικο μέσο ατομικό εισόδημα. Η Γκραικυλία έχει απόλυτα το πιο ακριβό ρεύμα και αναλογικά  
μισθούς πείνας στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ε.Ε.). Θυμάστε το πειραματάκι «Χρηματιστήριο», που σε μια «νύχτα» αδειάσαν τραπεζικοί λογαριασμοί και μπαουλοντίβανα, πετάξαν από τις τσέπες σου, μεγάλε επενδυτά, καμιά εικοσαριά δισ. ευρά; Ομάδα, που κερδίζει, ποτέ δεν αλλάζει-και για τον Καπιταλισμό. Την πεπατημένη το Σύστημα στο ρεύμα, στην ενέργεια και σε άλλα αγαθά επιβίωσης. Τα πάντα μετατρέπονται σε χρηματιστήριο να σου τα παίρνουν χοντρά και πιο εύκολα.

Είμαστε πια πρωταθλητές και στην τιμή του ρεύματος! Άμα τρέχουν από τα μπατζάκια σου τα φράγκα, τί να μας πούνε εμάς τώρα οι Κουτόφραγκοι!

Με διάφορες πολιτικάντικες μανούβρες και μικροκομματικές αλητείες σε δουλεύουνε ψιλό γαζί. Ζητιανιά και  κακομοιριά, εξαθλίωση και φτώχεια, επιδόματα πείνας και χτικιάρικη ελεημοσύνη. Να μένει σφιχτοδεμένος ο ηλίθιος, διεφθαρμένος, από οθόνης ψεκασμένος όχλος. Να μην κατεβαίνει στους δρόμους της μαχητικής, ταξικής πάλης για τα δικαιώματά του. Αυτοί, που εκτόξευσαν στ’ άστρα τις τιμές στην ενέργεια, φόρεσαν προβιά λαϊκού λυτρωτή και υπόσχονται να φέρουν τις τιμές του ηλεκτρικού ίσα με πέρσι ασκώντας αποτελεσματική παρέμβαση. Επιδοτήσεις πείνας, εξαπάτησης και ψηφοθηρίας (εκλογές το φθινόπωρο) εξήγγειλε ο θαλαμοφύλακας της αποικίας Γκραικυλίας Κούλης Ξεπουλητάρης με τις συνήθεις φανφάρες και τα εξαπτέρυγα. Είναι-λέει- αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά ακόμα και ερήμην της Ευρώπης (Δ’ Γερμανικό Ράιχ). Λες και έγινε κάτι σημαντικό από το 1821 μέχρι σήμερα χωρίς τον σχεδιασμό, την έγκριση και ανοχή των ξένων επιβητόρων.

Στα βοθροκάναλα κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι (πασαδόροι, ντελιβεράδες χυδαίων διαφημίσεων) συναγωνίζονται στην βλακεία και την παραπλάνηση του όχλου, είτε από φιλοκυβερνητικά είτε από αντιπολιτευτικά μπαλκόνια. Περισπούδαστοι υπολογισμοί ποιοι δικαιούνται το 600άρι, πότε θ’ ανοίξει η σχετική πλατφόρμα (ψηφιακός μεσαίωνας), πότε οι καταναλωτές θα το δουν στον τραπεζικό λογαριασμό, αφού έχουν πληρώσει 2-4 βασικούς μισθούς σε ηλεκτρικές (καρέκλες) εταιρείες. Στην άλλη πλευρά του λόφου της ξεφτίλας αυτοί, που έφεραν τα Μνημόνια και έκαναν τα χρηματιστήρια της ενέργειας, καμαρώνουν και υπόσχονται τί θα έκαναν αν ήταν στο θαλαμοφυλάκιο Γκραικυλίας, που δεν το έκαναν όταν είχαν στρογγυλοκαθίσει για αρκετά έτη. Άπαντες βρωμεροί απατεώνες και μαντρόσκυλα του Καπιταλισμού.

Πραγματικά στοιχεία. Διαβάζουμε λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Πλήρωνες έως το περασμένο έτος κατά μέσο όρο 400 ευρώ την διμηνία (σπίτι 55 m2, με θερμοσυσσωρευτές ή θερμοπομπούς), εννοείται τις 3 χειμερινές διμηνίες. Συν 200 ευρώ διάφορα νταβατζιλίκια (και αυτά παράνομα, καταχρηστικά) ΦΠΑ, ΕΡΤ, Δήμος, εναλλακτικές πηγές και άλλα κερατιάτικα, έφθανες 600 ευρώ. Όταν υπερδιπλασιάστηκε η τιμή του ρεύματος (ιδιαίτερα αν ξεπερνάς 300 κιλοβατώρες, τριπλασιάζεται. Το προαναφερθέν σπίτι «καίει» 4.000-6.000 κιλοβατώρες) το ρεύμα έρχεται 1.100 ευρώ αλλά ακολουθούν το ράλι  τιμών και όλα τα νταβατζιλίκια. Το χαρτί του λογαριασμού γράφει πάνω από 1.500 ευρώ.  Ο φιλεύσπλαχνος Κούλης Ξεπουλητάρης… έδινε κατά μέσο όρο 200 ευρώ την διμηνία. Με τα νέα μέτρα τάχα ανακούφισης των νοικοκυριών έταξε 600άρι ευρώ άπαξ για το διάστημα Δεκέμβριος-Μάιος. Υποτίθεται… χαρίζει το 60% της συνολικής υπερτιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι του ποσού των 600 ευρώ.

Τις χειμερινές διμηνίες του 2021 έχεις πληρώσει συνολικά 1.800 ευρώ. Με το… χρηματιστήριο ενέργειας και τις συναφείς καπιταλιστικές απάτες σε χαρατσώνουν (δίνεις ή χρωστάς) το αστρονομικό ποσό των 4.500 ευρώ. Η θηριώδης διαφορά είναι 2.700 ευρώ. Με το 60% επιδότηση στην τρέχουσα υπερτιμολόγηση του ρεύματος και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κούλη πρέπει να δεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό 1620 ευρώ. Αμ δε, που θα σε κάνει πόρτα για τον χειμώνα η ξενόδουλη εξουσία! Σου αφαιρεί την προτέρα ελεημοσύνη, 200Χ3=600 ευρώ και μένει ολοστρόγγυλο χιλιάρικο. Σιγά μη στο δώσει ο Καπιταλισμός στο στάδιο του απόλυτου Φασισμού! Πάλι την πάτησες, ξεπερνάς το «πλαφόν». Θα πάρεις 600 ευρώ προς το τέλος Ιουνίου, αφού έχεις πληρώσει 4.500 ευρώ, αλλιώς; Τα κεριά τα σπαρματσέτα-του ρεμπέτικου. Πληθαίνουν θεαματικά οι διακοπές ρεύματος, χιλιάδες πλέον κάθε μήνα. Η ρύθμιση χρεών στην Δ.Ε.Η.; Άλλη πονεμένη, άκρως παράλογη ιστορία. Την ζούμε εσχάτως με την απειλή κοψίματος του ρεύματος.

Δεν τελειώνει η απάτη. Δεν είναι 3 χειμερινά δίμηνα, Δεκέμβριος-Μάιος. Είναι και ο Οκτώβριος-Νοέμβριος, που δεν υπάρχει πρόβλεψη. Υποτίθεται  φέτος ΘΑ παρθούν μέτρα. Οι δήθεν γαλαντόμες εξαγγελίες για οριζόντια μείωση κατά 50% ισχύουν από τον Ιούλιο, όταν είναι ελάχιστες οι οικιακές καταναλώσεις. Ούτε είναι μόνο η ακρίβεια στην ενέργεια, οι ληστρικές ρήτρες των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 600άρι, που θα δώσει το κράτος στην καλύτερη περίπτωση, ή συν τα 600, που πήρες ελεημοσύνη, με τον ΦΠΑ και τ’ άλλα κερατιάτικα το κράτος με τις διάφορες μάσκες κλέφτη σου πήρε ήδη περισσότερα από 1.200, που δήθεν θα σου δώσει. Στα 400 ευρώ του παλιού λογαριασμού σου κλέβει 200 (ΦΠΑ 96 ευρώ). Μετά την υπερτιμολόγηση στα 1.100 της νέας τιμής του ρεύματος σου έχει ληστέψει πάνω από 1.200 ευρώ( ΦΠΑ περίπου 300 ευρώ). Η πιο μεγάλη τραγωδία και συνάμα πλάκα είναι η περίφημη ρήτρα προσαρμογής τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν καταργείται, αλλά απλώς αναστέλλεται. Για πόσο; Θα δούμε αν ποτέ ισχύσει, γιατί απαιτείται έγκριση από το Δ’ Γερμανικό Ράιχ. Γενικά όλα τα μέτρα είναι υπό την έγκριση των ξένων κατακτητών.

Για να δείτε το μέγεθος της απάτης, αντιγράφουμε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) την εξίσωση με την οποία καθορίζεται κάθε μέρα αυτή η ρήτρα αναπροσαρμογής στο χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας. Βρείτε έναν καλό μαθηματικό και αν καταλάβετε (εσείς και αυτός) το παραμικρό στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα για να μη είμαστε στο σκοτάδι! Λέτε να μας κόψουν το φως; Τα φώτα μας τα έχουν από χρόνια αλλάξει διπλά και τριπλά με την συνενοχή μας. Αλλά και το φως; Έχουμε και λέμε:

C(x): Μοναδιαίο κόστος του εκάστοτε μηχανισμού αναπροσαρμογής χρέωσης του κάθε μεγέθους x.

 x: Ο μέσος όρος που λαμβάνει το κάθε μέγεθος αναφοράς της αγοράς για την περίοδο ελέγχου (t).

Lu: Τιμή του μεγέθους αναφοράς πάνω από την οποία ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπροσαρμογής χρεωστικά προς τον Καταναλωτή.

 Ll: Τιμή του μεγέθους αναφοράς κάτω από την οποία ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπροσαρμογής πιστωτικά προς τον Καταναλωτή.

α: Συντελεστής Προσαύξησης, ο οποίος επιλέγεται ελεύθερα από τον Προμηθευτή. Είναι αριθμός μεγαλύτερος από το 0.

Οι μονάδες του μηχανισμού πρέπει να ορίζονται κατά τρόπο ώστε το γινόμενο  και το γινόμενο  να εκφράζονται τελικώς σε €/kWh.

β: Συντελεστής Προσαύξησης, ο οποίος επιλέγεται ελεύθερα από τον Προμηθευτή. Είναι αριθμός μεγαλύτερος ή ίσος από το 0 και εκφράζεται σε €/kWh.

 Δεν τελειώσαμε! Ούτε τα φρικτά πειράματα στο πειραματόζωο Γκραικυλία έχουν τέλος. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, όπως έγραφαν τον Μάιο οι πάλαι ποτέ ανθηροί χειμερινοί κινηματογράφοι. Όχι μόνο για το ρεύμα, αλλά και για άλλα φρικτά γυμνάσια. Την επισιτιστική κρίση, λόγου χάρη. Έρχεται πείνα από το Φθινόπωρο. Το γράφουμε να μη λέτε ότι δεν σας ενημέρωσε η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: