Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΗΡΘΕ Ο ΣΤΟΛΟΣ !!

 Στη δεκαετία του πενήντα της παλαι ποτέ Τρούμπας με τις πουτάνες μας επιστρέφουν Κάθε φορά που οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί πραγματοποιούν «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, η πρεσβεία έχει έτοιμο το σκονάκι για τα παπαγαλάκια της, αφού με κάθε καράβι, υπάρχει και το σχετικό «δελτίο εφησυχασμού» για τον λαό της περιοχής. 


 

Μετά ακολουθεί το κλασικό πλέον ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες Αμερικανών ή άλλων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών να περιφέρονται, ν' αράζουν στα καφέ και να γεύεται ο καταπιώνας τους στην πόλη διάφορα εδέσματα, ως το «τυρί» στη φάκα, για να αποσπάσουν ανοχή στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, η άφιξη ενός ακόμα αμερικανικού πολεμικού πλοίου, τους έκανε να σπάσουν όλα τα κοντέρ, θυμίζοντας σκηνές από το «Καλώς ήρθε το δολάριο». Τα υπαγορευμένα ρεπορτάζ σε τοπικά και όχι μόνο Μέσα περιέγραφαν γλοιωδώς τους περιπάτους των στρατιωτικών στην πόλη και την «αισιοδοξία» της τοπικής αγοράς, παραπέμποντας στη δεκαετία του '50!

 «Ο κατάπλους του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφερε απρόσμενα "δώρα" στους επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης, καθώς το πλήρωμα παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Εβρου και άπαντες άδραξαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη, -- σιγά τον μνημειακό χώρο των παγκόσμιων αριστουργημάτων πόσο μα πόσο τσοπανόσκυλα είστε-- να γευτούν πιάτα ελληνικής γαστρονομίας και να διασκεδάσουν», έγραφε ένα από αυτά. 

Μέσα σ' όλη τη μαυρίλα από τη βαθύτερη εμπλοκή της πόλης στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όαση και αχτίδα ελπίδας για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής αποτελεί η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Δημοτικό Κάμπινγκ. Εκεί χτυπάει μέχρι και την Κυριακή η καρδιά όσων παλεύουν για να είναι η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών και στόχος των ανταγωνιστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: