Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΚΙΕΒΟ

 Κυκλώνει το ..."τετράγωνο" ο Πούτιν που όχι μόνον δεν υπαναχωρεί --και πως άλλωστε-- αλλά εξακολουθει να προελαύνει κατά του Κιέβου, ανοίγοντας εύκολα έναν πόλεμο που δύσκολα όμως θα κλείσει. Εκτός και αν τζογάρει με την αλαζονεία του εκ του εκ του ασφαλούς πρωταγωνιστή.

 


 Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, που λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και είχε υπογράψει «συμφωνίες φιλίας και συνεργασίας», ανακοίνωσε τα ξημερώματα «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» μετά από αίτημα των «Δημοκρατιών» για βοήθεια στην απόκρουση της στρατιωτικής επίθεσης του Κιέβου και επικαλούμενος το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ περί «αυτοάμυνας».

Οπως σε κάθε περίπτωση, δεν λείπουν τα προσχήματα της επέμβασης, «ντυμένα» με «ιδεολογία» και επιλεκτικό «ανθρωπισμό». Ετσι, σκοπός της επιχείρησης σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο είναι «να προστατεύσει ανθρώπους που εδώ και οκτώ χρόνια αντιμετωπίζουν ταπείνωση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου», αλλά και η «αποστρατιωτικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Επίσης, να τιμωρηθούν εκείνοι «που διέπραξαν πολυάριθμα αιματηρά εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων πολιτών» στο Ντονμπάς, στους οποίους η Ρωσία μοίρασε διαβατήρια το 2019.

Μάλιστα υπενθύμισε τη ΝΑΤΟική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Συρία, χωρίς ...σοβαρά προσχήματα.

Ισχυρίστηκε ότι «δεν σχεδιάζουμε να καταλάβουμε το ουκρανικό έδαφος» και επικαλέστηκε το «δικαίωμα» των λαών «στην αυτοδιάθεση», κάτι που ενδέχεται να παραπέμπει σε κάποια ομοσπονδιακή κρατική οντότητα για την Ουκρανία στο μέλλον.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους

Copyright 2022 The Associated

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους
Με βάση και τις παραπάνω αναφορές, αλλά και τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, μέρος των οποίων κατευθύνθηκε απευθείας στα περίχωρα του Κιέβου, εκτιμήσεις σημειώνουν ότι η Μόσχα επιδιώκει αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία, που να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Παραμένει βέβαια αδιευκρίνιστο ποια είναι τα συνολικότερα σχέδια της Ρωσίας π.χ. για τα μελλοντικά σύνορα της Ουκρανίας.

Ιδιαίτερα προειδοποίησε τη Δύση για απόπειρες ξένης επέμβασης στις τρέχουσες εξελίξεις: «Οποιος προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μας ή ακόμα να δημιουργήσει απειλές για τη χώρα και τους λαούς μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί αμέσως και οι συνέπειες θα είναι τέτοιες που δεν έχετε ξαναδεί σε ολόκληρη την ιστορία σας. Οπως κι αν εξελιχθούν τα γεγονότα, είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να εισακουστούν τα λόγια μου».

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Πούτιν επέβλεψε προσωπικά άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι «Κρουζ» και διηπειρωτικοί πύραυλοι εναντίον θαλάσσιων και χερσαίων στόχων, ενώ ελέγχθηκαν και οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

«Ο Βλ. Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι και η ατλαντική συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτό είναι το μόνο που θα πω για αυτό», σχολίασε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν, καθώς στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μπαίνουν όλο και πιο ανοιχτά στο τραπέζι τα πυρηνικά όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: