Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ ΤΩΝ ΓΙΑΝΔΚΗΔΩΝ Η ΕΕ..

 

 Κυρώσεις επί κυρώσεων που πρωτίστως στρέφονται κατά των ίδιων των πολιτών της ΕΕ οι οποίοι θα θ αντιμετωπίσουν την έλλειψη ενός βασικού εν ανεπαρκεία αγαθού. Της ενέργειας Και: δεν είδα ούτε άκουσα έστω μία (αριθμός μία) όταν βομβαρδιζόταν ανηλεώς το Ιράκ ή Συρία και η Λιβύη κατά τις οποίες σφαγιάστηκαν οι ηγέτες τους και κυρίως η Σερβία όταν --πλην του ΚΚΕ-- οι υπερατλαντικοί καουμπόϋδες έστησαν επικίνδυνα το μόρφωμα του Κοσόββου στα βόρεια σύνορά μας που πρώτη αναγνώρισε η Μπακογιάννη ..Κυρώσεις αλά καρτ..



Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. ολοκληρώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (25/02), και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκανε λόγο για νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι το δεύτερο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. θα επηρεάσει το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς και βασικών κρατικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού τομέα.Ειδικότερα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ε.Ε. θα επιβάλει απαγόρευση στην πώληση όλων των αεροσκαφών και αντίστοιχου εξοπλισμού στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Ακόμα, η ίδια σημείωσε πως οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα «θα καταστήσουν αδύνατο» τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων πετρελαίου στη Ρωσία.

Χαρακτηριστικά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε: «Το δεύτερο βασικό στοιχείο (σ.σ. του νέου πακέτου κυρώσεων της Ε.Ε.) στοχεύει στον ενεργειακό τομέα, ο οποίος είναι ένας βασικός οικονομικός τομέας, ιδιαίτερα επωφελής για το ρωσικό κράτος. 

Η απαγόρευση των εξαγωγών μας θα πλήξει το πετρέλαιο, καθιστώντας αδύνατο για τη Ρωσία τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων της, γεγονός που έδωσε στη Ρωσία, το 2019, έσοδα από εξαγωγές ύψους 24 δισεκατομμυρίων».

Μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: «Με τις νέες κυρώσεις για τις βίζες, η Ε.Ε. σκοπεύει να διασφαλίσει ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες και επιχειρηματίες δεν θα έχουν πλέον "προνομιακή πρόσβαση" στις χώρες της». 

Εν συνεχεία, η ίδια συμπλήρωσε πως αυτόν τον χειμώνα, η η Ε.Ε. θα έχει αρκετό φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου του LNG, εάν η Ρωσία αποφασίσει να σταματήσει εντελώς τις προμήθειες.Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη (24/02), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους Ρώσους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι περιστάσεις «απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από εμάς, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του κυβερνώντος καθεστώτος στην Ουκρανία και κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει τις εγκληματικές εντολές των ουκρανικών Αρχών και να καταθέσει τα όπλα του.

Εν συνεχεία, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό στις πόλεις της Ουκρανίας.

Η στρατιωτική υποδομή, οι εγκαταστάσεις αεράμυνας, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και η αεροπορία της Ουκρανίας απενεργοποιήθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες «δεν προέβαλαν καμία αντίσταση», τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας έχουν κατασταλεί και η στρατιωτική υποδομή των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων έχει απενεργοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: