Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΡΩΣΙΑ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

 Πρώτα θα εκκαθαριστεί η χώρα από τους ΝΑΖΙ!! Και μόνον αυτό επαρκεί!!

 


Το Κρεμλίνο δήλωσε χτες ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, προσθέτοντας πως η επίθεση ιδανικά «θα εκκαθαρίσει τη χώρα από τους ναζί» και θα «εξουδετερώσει» το στρατιωτικό δυναμικό του Κιέβου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ υποστήριξε πως η Ουκρανία πρέπει να γίνει μια ουδέτερη χώρα, όπου δεν αναπτύσσονται επιθετικά όπλα, και πως η απόφαση για επίθεση στην Ουκρανία «υπαγορεύθηκε από την έγνοια για το μέλλον» της Ρωσίας, που ζητούσε επί βδομάδες από τους Δυτικούς να υποσχεθούν ότι το Κίεβο δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς δεν μιλάει για κατοχή της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε ετοιμότητα να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με επίκεντρο την εγγύηση εγκατάστασης ενός ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της Ουκρανίας. Πρόσθεσε πως ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, στις οποίες η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι' αυτό».

Πάντως ο Ζελένσκι κάλεσε χτες να συγκροτηθεί παγκόσμια «συμμαχία κατά του Πούτιν» για να «αναγκαστεί» η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο.

Αντίστοιχα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ σημείωσε την ετοιμότητα για διάλογο με τη Δύση, «με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουμε μέτρα και εγγυήσεις για ασφάλεια της χώρας μας». Ο ίδιος κατηγόρησε εξάλλου τη Δύση ότι «όχι μόνο δεν διαφυλάσσει την παγκόσμια ασφάλεια», αντίθετα επιδεικνύουν «την όρεξή τους για ολόκληρο τον πλανήτη», με τις στρατηγικές τους στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλ. Λουκασένκο πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στο Μινσκ, ενώ ισχυρίστηκε πως ο στρατός της χώρας του δεν μετέχει στη ρωσική εισβολή.

Στο μεταξύ, η εξόριστη «ηγέτης» της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβ. Τιχανόφσκαγια ανακοίνωσε τη δημιουργία «εξόριστης κυβέρνησης», αφού ο Λουκασένκο επέτρεψε τη χρήση της χώρας από τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία. Οπως είπε, σύντομα θα σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: