Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ

 Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το κυνήγι πριν απο τις εκλογές και κατά τη διάρκεια του πολέμου... Κλαίνε οι Ιανοί για τους Ουκρανούς αλλά χρόνια τώρα έβαζαν μέσω αυτών θηλιά να πνίξουν τη Ρωσία..

 


Διαβουλεύσεις βάσει του άρθρου 4 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ (όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια οποιουδήποτε μέλους) είχαν χτες οι πρέσβεις της λυκοσυμμαχίας, αποφασίζοντας να αναπτυχθούν «επιπλέον αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετα θαλάσσια μέσα. Εχουμε αυξήσει την ετοιμότητα των δυνάμεών μας να ανταποκριθούν σε όλα τα ενδεχόμενα». 

 Σήμερα η  έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που επιχειρεί από ετών να πνίξει με την θηλειά του τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

Σαν άλλο... «περιστέρι της Ειρήνης», το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Ισχυρίστηκε πως «θα διατηρήσουμε πάντα την πλήρη υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών της υδάτων».

«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, λέγοντας ότι η Ρωσία «επιθυμεί να δημιουργήσει μία νέα σφαίρα επιρροής και με την επιθετικότητά της απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη».

Στη Λιθουανία κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο στρατός αναπτύχθηκε κατά μήκος των συνόρων, ενώ και η Λετονία προετοιμάζεται για ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλειά της, όπως απρόβλεπτες προσφυγικές ροές, κυβερνοεπιθέσεις, επιθέσεις ψευδών ειδήσεων, προκλήσεις στον τομέα της Ενέργειας.

Στο μεταξύ, χτες άρχισαν να φτάνουν στη Λετονία οι πρώτοι από τους 300 Αμερικανούς στρατιωτικούς που αναμένεται να αναπτυχθούν στη χώρα. Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν επιπλέον χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις που είναι ήδη σταθμευμένες στην Ευρώπη, σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: