Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ..

 Τον δρόμο δείχνει ο Δήμαρχος της καρδιάς μας Κώστας Πελετίδης.. Να μην λείψει κανείς από την μεγάλη πορεία προς το Σύνταγμα στις 29 του Γενάρη, γιατί εκεί δεν θα χτυπά μόνο η καρδιά των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας αλλά όλων των εργαζομένων της χώρας, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και μαθητών που μάχονται για το δίκιο τους, καλώντας μέσα στις μέρες που απομένουν να μεγαλώσει το κύμα των συμμετοχών που ήδη εκδηλώνεται.
 
 

 
Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής, με όλα τα μέσα και με λεωφορεία, στη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα, το Σάββατο 29 Γενάρη και στη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα στις 12 μ., απηύθυναν την Παρασκευή, με κοινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Δημήτρης Μαρμούτας.

Το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης κινητοποίησης, «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Ολα κατακτιούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!», συζητιέται ήδη σε εργατικά συνδικάτα, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, βιοπαλαιστών αγροτών, φοιτητών, ευρύτερων λαϊκών φορέων, όπως πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι, που προετοιμάζονται και για τη δική τους παρουσία στην Αθήνα, μαζεύοντας συμμετοχές, κλείνοντας λεωφορεία.

Ηδη, ένα μεγάλο κύμα συμμετοχών έχει εκδηλωθεί από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη μαχητική πρωτοβουλία, με δεκάδες αποφάσεις συνδικαλιστικών και άλλων φορέων, ενώ αρκετοί δηλώνουν ότι θα δώσουν το «παρών» και μεμονωμένα καλώντας και άλλους να λάβουν μέρος.

Η όλη κινητοποίηση αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στα πικρόχολα σχόλια και συνολικά στην πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων από τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήδη τοποθετούνται αρνητικά, απέναντι στην πρωτοβουλία για τα δίκια του λαού της Πάτρας.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την αγωνιστική δημοτική αρχή ότι δεν θέτει αιτήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού, προβάλλοντας ως τέτοια, μεταξύ άλλων, την εκμετάλλευση του λιμανιού της Πάτρας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη «δημιουργία εμπορικού τμήματος του λιμανιού με διαμετακομιστικό κέντρο και υλοποίηση μαρίνας με δυνατότητα φιλοξενίας mega-yacht»!

«Δείχνουμε με ποιους είμαστε!»

«Το σύνθημά μας αποτυπώνει την ουσία του αγώνα μας και τους σκοπούς της μεγάλης μας κινητοποίησης. Αποτυπώνει με ποιους θέλουμε να συμπορευτούμε, με τον πατραϊκό λαό, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και ανέργους της πόλης μας, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας, τους μαθητές και φοιτητές μας, που έχουν σήμερα τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δυναμική που αποκτά η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, από τη συμμετοχή των εργατικών και λαϊκών φορέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: