Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ

 Γιατροί κατά γιατρών !! Με επιστολή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτοί πλέον ασθενείς με Cocvid στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία!! Σφοδρή αντίδραση από την ΕΙΝΑΠ..

 


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στους κόλπους των γιατρών, με επίκεντρο το έγγραφο που εξέδωσε η Ιατρική Σχολή Αθηνών και με το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνονται δεκτοί στις κλινικές της ασθενείς με Covid-19. 

Το επίμαχο έγγραφο που κοινοποιήθηκε ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και οι γιατροί των πανεπιστημιακών κλινικών του λεκανοπεδίου αναφέρουν πως χάριν της καλύτερης διαχείρισης της επιδημίας αλλά και των άλλων ασθενών με μείζονα, οξεία ή χρόνια προβλήματα υγείας, οι πάσχοντες από Covid-19 δεν θα γίνονται δεκτοί στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ. Πρόκειται, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, για ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της 31ης Αυγούστου. 

 Έντονη ήταν η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ, η οποία ζήτησε να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους οι γιατροί στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα απαράδεκτη την απόφασή τους. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως «δεν θα δεχτούμε τη μονομερή αποκλειστική ενασχόληση του ΕΣΥ με μία μόνο νόσο. 

Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τον πληθυσμό, θίγει την εκπαίδευση των ειδικευομένων και προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης», και καλεί την Ιατρική Σχολή να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση. 

Υπογραμμίζει δε προς τους αποδέκτες της ανακοίνωσή της, δηλαδή την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση των Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής και του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, πως «όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid-19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: