Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 

Γράφουν του κόσμου τις μαλακίες προκειμένου να υπερασπίσουν την υπερχρέωση του λαού για τον εξοπλισμό των Ενόπλων δυνάμεων από την Γαλλική πολεμική βιομηχανία. Και τις γράφουν επειδή θεωρούν δεδομένο πως οι Έλληνες έχουν μνήμη κοντή. Και πλην εξαιρέσεων έτσι είναι. 

 


Γιατί αποκρύπτουν πως το 1922 ενενήντα εννιά χρόνια πριν ήταν οι Αγγλογάλλοι που έκοβαν τα χέρια των απελπισμένων Μικρασιατών. Αυτούς που κρέμονταν από τις κουπαστές των πολεμικών τους πλοίων προκειμένου να διασωθούν από το Τουρκικό λεπίδι. 

Ήταν αυτοί που παρά τις ικεσίες ενός Ισραηλινού προξένου να τους παραλάβουν κοιτούσαν το θανατικό με το μάτι του ψόφιου ψαριού. 

Και τις αποκρύπτουν γιατί όπως κάθε φορά καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό. Πως τάχα οι Ευρωπαίοι του καπιταλιστικού διαφωτισμού εμπνεύστηκαν από την αρχαιοελληνική φιλοσοφική αίγλη για να κατέλθουν από τις βαλανιδιές και μας εκτιμούν απέραντα. 

Στην πραγματικότητα τα μνημόνια έδειξαν πως μας εκλαμβάνουν υποδεέστερο λαό που δεν είναι ικανός μηδέ καν άξιος ούτε ως φύλακας των μνημείων που κληρονόμησε.. Γι αυτό και διέλυσαν την παραγωγή του τόπου και επέβαλαν οι αχρείοι στους Έλληνες ομοίους τους τον τουρισμό ως βαριά βιομηχανία. 

Για να εξευτελιζόμαστε υποδεχόμενοι τους τουρίστες με φολκλόρ παραστάσεις στις προβλήτες των λιμανιών μας, θα έγραφα, αλλά ούτε αυτά πλέον μας ανήκουν. Και με τους φλόμους της τηλοψίας να αναλίσκονται στις παραγωγές γκουρμεδιάς. 

Και κυρίως με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να απειλεί υπαινικτικά και εκ του ασφαλούς τους απέναντι με διθυράμβους για τις ικανότητες των νέων όπλων. 

Όταν ένα κράτος το όποιο κράτος αρχίζει από υπεύθυνα χείλη να αυτοαποκαλείται πατρίδα, τότε να είστε σίγουροι πως αυτό προετοιμάζεται να διαπράξει φόνους. Ανεξαρτήτως αν αυτοί αφορούν τους εντός ή τους εκτός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: