Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ

 ... θα κοστίσει στον Ελληνικό λαό το Ελλάς Γαλλία συμμαχία και όχι μόνον. Γιατί θα υποχρεούται η χώρα ως σερίφης να συνδράμει τα Γαλλάκια στις αποικιοκρατικές τους εκστρατείες!! Ψωμί δεν έχει ο λαός να φάει ραπανάκια για την όρεξη του προσφέρει η δεξιά.. 

 


Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, που αναμένεται να υπερβεί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόκειται να οριστικοποιηθούν σήμερα στο Παρίσι, όπου για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και Εξωτερικών Ν. Δένδιας. 

Το στίγμα του τι σημαίνει «ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Γαλλίας», έσπευσε εξάλλου να δώσει ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «Ελλάδα και Γαλλία θα είναι στην πρώτη γραμμή», και κάνοντάς ευθεία αναφορά σε «αποστολές στη Μέση Ανατολή και στο Σαχέλ»! 

Την ίδια στιγμή ερωτώμενος εάν η τέτοια στρατηγική σχέση θα σημαίνει κάποια στήριξη της Γαλλίας, προφανώς στα ελληνοτουρκικά, ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έγιναν ευρωτουρκικές. Υπήρξαν χώρες όπως η Γαλλία που προσέφεραν απτή στήριξη μέσα από στρατιωτική παρουσία σε αέρα και θάλασσα όταν χρειάστηκε». 

Σχολιάζοντας την τουρκική τακτική των προκλήσεων και ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου», είπε ότι είχε προβλέψει την άνοιξη ένα ήσυχο καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτό «δεν βλέπω το λόγο να μην έχουμε και ένα ήσυχο χειμώνα». Κατόπιν όλων αυτών, ισχυρίστηκε πως «δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμού» με την Τουρκία... 

Τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού φέρεται κατά ορισμένες πληροφορίες να διευκόλυνε η Ουάσιγκτον, προκειμένου να διασκεδάσει την οργή Μακρόν εξαιτίας της ακύρωσης από την Αυστραλία του συμβολαίου για εννέα γαλλικά υποβρύχια, μετά τη συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας - Αυστραλίας και την αγορά από την Καμπέρα πυρηνοκίνητων αμερικανικών υποβρυχίων. Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, πέραν της γαλλικής πρότασης, στο «τραπέζι» ήταν η προμήθεια αμερικανικών φρεγατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: