Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ME ΔΑΝΕΙΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Η ΕΛΣΤΑΤ μόλις ανακάλυψε τον τροχό επιβεβαιώνοντας ότι καιρό γράφουμε εμείς. Πως τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της χώρας εξακολουθεί να δανείζεται υποθηκεύοντας ότι έχει απομείνει για να επιβιώσει.
 

 
 
Το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος από το άμεσο περιβάλλον του πως στην Ελλάδα των αλλεπάλληλων κρίσεων σχεδόν οι μισοί πολίτες – το 46,5%-- εξαναγκάζεται να δανειστεί για να εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες έχοντας εκ παραλλήλου τα τραπεζικά κοράκια των δικηγορικών εταιριών να τον απειλούν με κατασχέσεις. 
 
Στην αντίπερα όχθη ένα 37,4% δηλώνει πως αποταμιεύει χρήματα με την λήξη του μήνα γι αυτό και συχνά αναφέρω πως όταν εγώ καταφεύγω στον όρο λαός δεν τους συμπεριλαμβάνω. 
 
Θυμάστε μήπως τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό να δηλώνει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξαρτημένοι από τον μισθό ή την σύνταξή τους; Να τον ενημερώσω –αν και το γνωρίζει-- λοιπόν πως σύμφωνα με την Ελστατ κανένα από τα δύο αυτά εισοδήματα δεν επαρκεί. 
 
Ο δανεισμός αυτός των νοικοκυριών γίνεται πλέον δια μέσου των πιστωτικών καρτών και όχι δια μέσου καταναλωτικών και άλλων δανείων που τα πουλούσαν παγιδευτικά οι τράπεζες τις δεκαετίες 1990 και 2000 για να προσημειώσουν τις ζωές μας και με τον άθλιο γονιό του σημερινού πρωθυπουργού, ν’ απαντά στα οργισμένα αιτήματα των απεργών, με αυξήσεις του τύπου 0+0 = 14 !!. 
 
Ένα έχω να σας πω και βάλτε το καλα στο μυαλό σας: Εκτός από τον εαυτό σου, τα ανήλικα παιδιά σου και τους, ενδεχομένως, ανήμπορους γονείς, δεν χρωστάς τίποτα και σε κανέναν. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι υπόλογος σε κανέναν για τίποτα. Γκέγκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: