Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΛΑΚ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!

 Εχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά τόσα χρόνια για «νέα κινήματα» και «νέα
υποκείμενα», στην προσπάθεια της αστικής προπαγάνδας να χειραγωγεί τους εργαζόμενους μακριά από τη ρίζα των προβλημάτων τους, να υποβαθμίζει τη δύναμη του λαού όταν αυτός διεκδικεί οργανωμένα και μαζικά τα συμφέροντά του..

 

 

Με το τελευταίο «χτύπημα» από ΗΠΑ μεριά όμως ...το τερμάτισαν! Βγήκαν, λέει, στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», με σύνθημα «Φορολογήστε τους πλούσιους - Σώστε την Αμερική»! 

Η «οργάνωση», που τα μέλη της έχουν εισόδημα τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια, διαμαρτυρήθηκε έξω από τη Γουόλ Στριτ, το Καπιτώλιο και επαύλεις... «συναδέλφων» τους, όπως ο Μπέζος της «Amazon», δίνοντας... «κινηματική μορφή» σε όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν για μια «δικαιότερη φορολογική συμβολή» του «πλουσιότερου 1% των Αμερικανών». Δεν έπιασε βέβαια κανένας πόνος ούτε τον Μπάιντεν ούτε τους «πατριώτες εκατομμυριούχους» για την «κοινωνική δικαιοσύνη».

 Εγνοιά τους είναι το πώς «θα σωθεί η Αμερική», δηλαδή η δική τους τάξη και η διεθνής πρωτοκαθεδρία της, την οποία απειλεί η μεγάλη άνοδος της Κίνας. 

Η «δικαιότερη φορολογική συμβολή», που είναι βέβαια σταγόνα στον ωκεανό των ασύλληπτων κερδών τους, αλλά και των προνομίων που απολαμβάνουν από το κράτος, αφορά ακριβώς στη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα προωθούμενα κρατικά πακέτα, τα οποία στοχεύουν στη συνολικότερη στήριξη της αμερικανικής καπιταλιστικής οικονομίας έναντι των ανταγωνιστών, όπως και το πώς με ορισμένα επιδόματα και άλλα ψίχουλα θα διασφαλιστεί η ενσωμάτωση των λαϊκών στρωμάτων σε αυτόν τον στόχο. 

Οι λαοί βέβαια δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε από τους ...διαδηλωτές εκατομμυριούχους ούτε από τον Μπάιντεν ούτε από όλες εκείνες τις δυνάμεις που αναμασούν την ίδια κοροϊδία, προκειμένου να θωρακίζουν την ίδια την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το σύστημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: