Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ


 ΑΙΣΘΗΤΑ αυξημένη είναι η διαφημιστική δαπάνη του δημοσίου και των κρατικών οργανισμών για τα μίντια. Μέσω της διαφήμισης επιτυγχάνεται η πολιτική χρηματοδότηση μικρών και μεγάλων ΜΜΕ. Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ήδη εγκρίθηκε για το 2021 πρόγραμμα 8 εκατ. για τον ΕΟΤ, 2 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής, 1,5 εκατ. ευρώ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σχεδόν 2 εκατ. για την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.

 

 

Η ΕΞΟΔΟΣ του Στ. Πέτσα από το Μέγαρο Μαξίμου αναβάλλει προς τον παρόν την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την ιδιωτική τηλεόραση. Η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες καναλιών στις ρυθμίσεις των θεματικών τηλεοπτικών αδειών θα γίνει εκ νέου, όπως επίσης και οι συζητήσεις με τις διαφημιστικές εταιρείες. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι αρκετά και η κυβέρνηση δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους συμμάχους καναλάρχες.

ΟΙ «ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ» της κομματικής ΕΡΤ θα χρυσοπληρώνονται. Η ρύθμιση για τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών για το 2% του προσωπικού, πρακτικά σημαίνει πως περίπου 240 στελέχη και «πιστοί» του κομματικού καθεστώτος θα επιβραβεύονται με επιπλέον αποδοχές. Έτσι προστίθεται μια ακόμη, τρίτη, κατηγορία εργαζομένων στην ΕΡΤ. Στην πρώτη ανήκει η πλειονότητα των εργαζομένων, η δεύτερη αποτελείται από τους νεοδιοριζόμενους καλά αμειβόμενους με συμβάσεις.

Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: