Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ

 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΣΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

 

Χρόνια τώρα τα ακροδεξιά πιράνχας διαχέουν ένα ψέμα -- για τη δήθεν παράδοση από το ΕΑΜ της Μακεδονίας στους Βούλγαρους φασίστες-- τόσο χονδροειδές, που δικαιώνει τον Χίτλερ, ο οποίος έλεγε πως: όσο πιο τερατώδες είναι αυτό τόσο πιο πιστευτό γίνεται. 

 

 

Η εκτέλεση του Βούλγαρου φασίστα και δήμιου της Δράμας Ράτσεφ από το απόσπασμα του δημοκρατικού στρατού..

 

Πως τάχα ο Δημοκρατικός στρατός το ΕΑΜ_ΕΛΑΣ δηλαδή παρέδωσε τη Μακεδονία στους Βουλγάρους κατά την περίοδο της κατοχής. Που τις συνόδευαν την απελευθέρωσή της με διάφορα μυθεύματα του ανεκδιήγητου Παύλου Μελά. Όμως για κακή τους τύχη εκείνη η πραγματικότητα φτάνει στις μέρες μας ακολουθούμενη από κείμενα εφημερίδων της εποχής και φυσικά και φωτογραφίες. Τι στ' αλήθεια είχε συμβεί; 

Ο Στέφαν Ράτσεφ Κλέτσκοφ διετέλεσε επί Κατοχής και πιο συγκεκριμένα από τις 8 Ιουλίου 1942 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 1944 υπουργός-γενικός διοικητής της "Μπελομόριε", όπως είχε ονομαστεί η κατεχόμενη από τους Βούλγαρους φασίστες περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήταν ένας από τους δήμιους που καθοδήγησαν το πογκρόμ κατά του λαού της Δράμας και της υπόλοιπης βουλγαροκρατούμενης Ανατολικής Μακεδονίας. 

Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη από τους αντάρτες και καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο του ΕΛΑΣ Δράμας, με πρόεδρο τον δικηγόρο Αλέκο Παυλίδη και λαϊκό επίτροπο τον δικηγόρο Μπουργάνη. 

Ο Κλέτσκοφ, με την υπ' αριθμόν 12/12-2-1945 απόφαση εκτελέστηκε στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Λαϊκή Φωνή" της Θεσσαλονίκης "την εκτέλεση παρακολούθησαν 8.000 λαού της Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: