Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ


Στον αλήστου μνήμης Μαστοράκη παραπέμπουν αυτές τις μερες των μαθητικών αγώνων τα στούντιο των μιντιακών βόθρων.. Κατά κυριολεξία «Ανακριτικά γραφεία»..Η τηλεοπτική χούντα εξαντλεί όλο το δημοσιογραφικό ζήλο της  κατά των μαθητών που αποφάσισαν να βγούν στους δρόμους της φωτιάς για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει. 

 

 

Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, οι ρυθμοί της «ανάκρισης» από τους τηλε-δικαστές «δημοσιογράφους» είναι καταιγιστικοί, με την ελπίδα ότι ο συνεντευξιαζόμενος 16άρης θα υποπέσει σε κάποια αντίφαση για να ακολουθήσουν η διαπόμπευσή του και η θριαμβολογία για τη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής. 

Άσφαιρα όμως τα πυρά τους. Απογυμνώνονται στην προσπάθειά τους να απογυμνώσουν τους μαθητές που ψύχραιμοι τους αντιμετωπίζουν σαν να φορούν αλεξίσφαιρα πολιτικά γιλέκα. Αντιθέτως εντυπωσιάζουν με την ψυχραιμία τους την σοβαρότητά τους και κυρίως τη βαθύτατη γνώση των πληγών του συστήματος εκπαίδευσης. 

Και το απόσταγμα μετά από κάθε τηλεοπτική ανάκριση του κάθιδρου εισαγγελέα που φόρτσαρε επιθετικότητας κατά των εφήβων αλλά και τον οίστρο κάθε συντονιστή είναι πως μάθαμε επιτέλους γιατί η κυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Γιατί αρνείται να εξασφαλίσει όλους τους αναγκαίους όρους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως μαζικά διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.Συγχαρητήρια νιάτα μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: