Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

H ΣΠΙΘΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΑ


Παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Τι συνέβη με τις δύο φρεγάτες - Media
Μια ελληνική και μια Τουρκική φρεγάτα επανακούμβησαν η μία την άλλη με συνέπεια η Τουρκική να υποστεί κατά το υπουργείο Άμυνας ζημιές. Το αντίθετο ακριβώς υποστηρίζουν οι Τούρκοι.. Παιχνιδια φωτιάς..


Η απόφαση Ερντογάν να στείλει το «Oruc Reis» για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδεία πολεμικών πλοίων, ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλέσει ένα παιχνίδι με τη φωτιά, και παρ' ολίγον να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Δημοσιεύματα και πληροφορίες ανέφεραν πως από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε την Τετάρτη «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Ωστόοσο, η Τουρκία από πλευράς της, ανέφερε πως υπεστη ζημιές η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: