Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ


Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από την Κάρλα Ντελ Πόντε για εμπόριο οργάνων και πρέζα στο Κόσσοβο .. Να θυμίσουμε εμείς στην κατήγορο της Χάγης πως η  Γιουγκοσλαβία επί των ημερών της παντοδυναμίας της διαλύθηκε και ότι η Ελλάδα επί υπουργίας Μπακογιάννη στο Εξωτερικών αναγνώρισε αυτό το πρεζομόρφωμα..



"Η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε στο νέο βιβλίο της «Κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» αφηγείται πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους.

Μιλώντας για εγκλήματα πολέμου που δεν ερευνήθηκαν ποτέ, η ίδια υπογραμμίζει μέσα από τις γλαφυρές αναφορές της, τη συγκάλυψη που ακολούθησε και τις ευθύνες ανθρώπων που εξακολουθούν να κατέχουν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις σήμερα.

Η Ντελ Πόντε γράφει ότι δέχθηκε πληροφορίες από αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες άνδρες του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» (UCK) απήγαγαν πάνω από 300 νεαρούς Σέρβους και τους οδήγησαν στην Αλβανία για αφαίρεση οργάνων και θανάτωση. Κατηγορεί ευθέως τον σημερινό ηγέτη του Κοσόβου και τότε αρχηγό του UCK Χασίμ Θάτσι για τα εγκλήματα και τον πλουτισμό του από το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, όπως και τον τότε επικεφαλής των δυνάμεων ΟΗΕ (UNMIK) στο Κόσοβο και σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ για τη συγκάλυψη που έγινε.

Τα ανατριχιαστικά περιστατικά που περιγράφονται στο βιβλίο έγιναν κατά τη δεκαετία '90 στην περιοχή του Κοσόβου και μπορούν να συγκριθούν μόνον με τις απάνθρωπες ακρότητες που εφάρμοσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, ο εφιαλτικός Δρ. Μένγκελε".

 Τελικά εκείνο το "Κίτρινο Σπίτι" δεν ήταν μυθεύματα αλλά η ιστορία και τα παγκόσμια δικαστήρια καταδίκασαν για εγκλήματα πολέμου μόνο το ένα μέρος. Το άλλο μέρος το είχαν για δουλειές και για να στήνει αγάλματα σε μακελάρισες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: