Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ...




 ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ..ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.. 
 




Τα όσα ειπώθηκαν προχτές στο υπουργικό συμβούλιο από Κοτζιά και Καμμένο, περί «μυστικών» κονδυλίων που διακινούνται από τη μια ή την άλλη πλευρά, προκάλεσαν χτες νέο κύκλο αστικής κοκορομαχίας.

 «Οσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα» υποστήριξε η ΝΔ, ζητώντας από τους Καμμένο και Κοτζιά να δημοσιοποιήσουν ό,τι στοιχεία έχουν και λέγοντας ότι «η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις». Το Μαξίμου απάντησε με ανακοίνωσή του ότι «από το 2017, με πρωτοβουλία του Ν. Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ», κατηγορώντας τη ΝΔ για λαϊκισμό και ζητώντας της να πει «πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι. Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στον Νίκο Κοτζιά είτε στον πρωθυπουργό».

 Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, αν και χαρακτήριζε την παραίτηση Κοτζιά «ακατανόητη», έλεγε ότι «δεν υπάρχει καμία σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του Ν. Κοτζιά».

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» για το αν «αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέραν των πολιτικών διαφωνιών η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την "προώθηση" της συμφωνίας των Πρεσπών». Απαντήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των «μυστικών» κονδυλίων αξίωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Προσήλωση στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς


Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μιλώντας για την παραίτηση Κοτζιά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Είπε πως «οι (...) εξελίξεις, αν μπορεί κανείς να πει πως έχουν ένα καλό», είναι ότι «διευκρινίστηκε απολύτως σε όλους τους τόνους στο ανώτατο επίπεδο ότι όχι μένει απλά προσηλωμένη η κυβέρνηση σε αυτήν τη μεγάλη επιλογή που έχει γίνει, αλλά με μεγάλη προσοχή και συνέπεια θα την υπηρετήσει, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών», ανέφερε.

 Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, αυτό της «προσήλωσης» της κυβέρνησης στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, σε ερώτηση αν η παραίτηση θα προκαλέσει «αγκάθια σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών», απάντησε ότι η παραίτηση «μπορεί να προκαλέσει και έχει ήδη προκαλέσει μια ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα» ότι «είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο να υπάρξει και να ψηφιστεί και από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών» και πως σε αυτό πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς.

Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στον κουρνιαχτό που σηκώθηκε για τα λεγόμενα «μυστικά» κονδύλια του ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι, με πρωτοβουλία του Ν. Κοτζιά, το 2017 ψηφίστηκε να γίνεται πλέον έλεγχος των κονδυλίων αυτών από τη Βουλή. Αναφέρθηκε στη σχετική διαδικασία του ελέγχου και από εκεί και πέρα προέτρεψε να ρωτηθεί ο Π. Καμμένος για τις καταγγελίες του.

Στο μεταξύ, ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς προσερχόμενος χτες απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης όπου προΐσταται, «ΠΡΑΤΤΩ», είπε πως «κάναμε μια συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έγινα εγώ πρώην υπουργός». Ερωτηθείς ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί συλλογικά στο πλαίσιο του «ΠΡΑΤΤΩ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: