Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: ΠΑΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 
 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: ΠΑΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
 
  

 Αυτός ο περίεργος μυστακιοφόρος δήμαρχος πάλι πρωτοστατεί για τα δίκαια του λαού.. Ένας υπέροχος άνθρωπος .. 
 


Μεγάλη παμπατραϊκή κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς διοργανώνει σήμερα, Τρίτη 22 Μάη, ο δήμος Πάτρας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των ταξικών Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων των ΕΒΕ, στους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες, που δέχονται μια ανελέητη επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί σήμερα και θα κορυφωθούν με τη συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Οπως είναι γνωστό, από την 1η Μάη και οι δήμοι πλέον μπορούν να βγάλουν «στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που έχουν χρέη ακόμα και για πρόστιμα από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, για χρέη στους παιδικούς σταθμούς, για απλήρωτους λογαριασμούς νερού και αποχέτευσης. Ο δήμος Πάτρας απέναντι σε αυτήν την κατάσταση παίρνει νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που ξεκινούν από τη σημερινή κινητοποίηση και συνεχίζονται και τον Ιούνη, με τη διοργάνωση συγκέντρωσης ενάντια στην ανεργία στις 17 του επόμενου μήνα. Οι κινητοποιήσεις γίνονται από κοινού με σωματεία εργαζομένων, Συλλόγους και Ενώσεις ΕΒΕ και φτωχών αγροτών.

Χτες, αντιπροσωπεία του δήμου Πάτρας συναντήθηκε με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στη Βουλή (πλην της Χρυσής Αυγής) καθώς και με αντιπροσωπεία της Βουλής. Σήμερα, μέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών, θα γίνουν συναντήσεις με φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης: Στις 10 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στις 11 π.μ. στην Α' ΔΟΥ Πατρών. Στις 12 μ. στην Εθνική Τράπεζα (πλατεία Γεωργίου). Στη 1 μ.μ. στον ΕΦΚΑ.

Ο δήμος διεκδικεί από την κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.
Ηδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας έχει αποφασίσει να προχωρήσει στα εξής:
  • Πλήρης διαγραφή χρεών σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.
  • Πλήρης διαγραφή χρεών σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000 ευρώ, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
  • Πλήρης διαγραφή χρεών σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και μία κατοικία.
  • Από 12.000 έως 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.
  • Από 25.000 έως 50.000 ευρώ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.
  • Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: