Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΑΤΟ...


Τα καραγκιοζιλίκια της άλλης πλευράς

 ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΑΤΟ...


Άνω Μακεδονία, κάτω Μακεδονία, πέρα Μακεδονία, δώθε Μακεδονία και τράβα κορδέλα με τον εξαθλιωμένο λαό από κάτω να σκούζει .. 



Με τα Σκόπια στριμωγμένα από το ΝΑΤΟ (για δικούς του λόγους) στα σχοινιά έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο περιθώριο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός την ερχόμενη Τετάρτη. Χθες και στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής  επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τον γγ του ΝΑΤΟ, προφανώς για να πάρει γραμμή. Φυσικό επακόλουθο ήταν το ζήτημα να κυριαρχήσει στις εργασίες της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα που άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος.

Ο Αλ. Τσίπρας συνέδεσε ευθέως την επίλυση του Σκοπιανού με προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου, όπως είναι η αναβάθμιση του ρόλου του στην περιοχή, μέσα και από τους ρόλους που αναλαμβάνει για την προώθηση της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», λέγοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε «η χώρα να είναι σε θέση να διατηρεί πλέον σχέσεις αλληλοσεβασμού και συνεργασίας με τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη και παράλληλα να διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μας...», ενώ δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει το αφήγημα ότι αυτές οι κολιγιές που γεννάνε μεγάλους κινδύνους για τους λαούς και «φουντώνουν» τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς «ισχυροποιούν» τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Πρόσθεσε δε πως «τα εθνικιστικά παραληρήματα, το μόνο που κάνουν είναι να ζημιώνουν τη χώρα... Οι κραυγές και ο παροξυσμός είναι χαρακτηριστικά των πατριδοκάπηλων αλλά μόνο ο διάλογος και η νηφαλιότητα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα», εγκωμιάζοντας τον αρχιεπίσκοπο που «έστειλε μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας», όπως είπε.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο χαρακτήρισε θετική την πολιτική αλλαγή στην ΠΓΔΜ μια και όπως είπε «βλέπουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει βήματα. Μένει όμως να το δούμε στην πράξη. Αναζητούμε μια ονομασία αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων».

Ξανά οι γνωστές αυταπάτες

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναπαρήγαγε τις γνωστές απάτες για μια υποτιθέμενη καλύτερη μέρα που έρχεται, παρότι η κυβερνητική πολιτική έχει προδιαγράψει ένα ζοφερό μέλλον για το λαό.

«Ξημερώνει σε επτά μήνες η μέρα που η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πλέον στο καθεστώς των μνημονίων... Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αφού η συνολική μας προσπάθεια αφορά όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Ενα μέλλον ευημερίας και δικαιοσύνης, για την κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκει διέξοδο, γιατί στην Ευρώπη και η δική μας παρουσία μετατόπισε σε σημαντικό βαθμό την ατζέντα των συζητήσεων σε προοδευτικότερη κατεύθυνση, αναγκάζοντας μεγάλο τμήμα της Σοσιαλδημοκρατίας να προβληματίζεται».

Διεκδίκησε μάλιστα τα εύσημα απ' το κεφάλαιο για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά τη μάχη για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, διατυπώνοντας τη δέσμευση «να εξετάσουμε τρόπους, ώστε η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας να αποτυπωθεί και σε μια σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: