Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

 
Μόνιμα στο κάδρο τα κόκκινα δάνεια ...



Με υποθηκευμένη τη γη και το χώμα του συνόλου της χώρας ενός άστεγου πλέον λαού ρίχνονται βεγγαλικά εθνικισμού για να του κλέψουν τον νου..



Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για την «Επισκόπηση του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος» τονίζεται ότι «το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει ευάλωτο σε μακροοικονομικές και χρηματοπιστωτικές διαταραχές». Σε αυτό το φόντο, καλούνται οι τράπεζες «να προσαρμοστούν σε νέες προκλήσεις», με κυριότερες την εφαρμογή του Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (αυτό προσαυξάνει τις κεφαλαιακές ανάγκες), την αυστηροποίηση του χειρισμού των προβλέψεων στους ισολογισμούς τους για τα νέα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια», αλλά και τη διενέργεια της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων από την ΕΚΤ, τα «στρες τεστ».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «υπό αυτές τις συνθήκες, είναι θετικό που υπάρχει ένα απόθεμα ασφαλείας, με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, για την ενδεχόμενη στήριξη του τραπεζικού τομέα εάν αυτή καταστεί αναγκαία». Σε αυτό το πλαίσιο, «ανοιχτό» θεωρείται το ενδεχόμενο και για νέα πακέτα «διάσωσης» για περιπτώσεις τραπεζικών ομίλων που δεν καταφέρουν να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από ιδιώτες μεγαλομετόχους και άλλους «επενδυτές».

Μεταξύ άλλων, η έκθεση:

-- Εστιάζει στην ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στην περαιτέρω περικοπή στο λειτουργικό τους κόστος και την έμφαση στην ανάπτυξη νέων εργασιών.
-- Επισημαίνει ότι οι τράπεζες «επιβάλλεται να διευρύνουν το ταχύτερο δυνατόν τις λύσεις που προτείνουν στους δανειολήπτες και να προχωρήσουν στη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων, ιδίως όσον αφορά στις ενέργειες αναδιάρθρωσης βιώσιμων επιχειρήσεων, στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εφαρμογή οριστικής λύσης για τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις».
-- Σημειώνει ότι το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων υποχωρεί για έξι συνεχόμενα τρίμηνα και διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2017 σε 100,4 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 7,6% (ή 8,2 δισ. ευρώ) σε σχέση με τη μέγιστη τιμή που καταγράφηκε τον Μάρτη του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: