Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για απόστολος κακλαμάνης
 Γράμμα και γραφή από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Φίλες και φίλοι, 

 Πίστευα και πιστεύω ακόμη ότι η πατρίδα μας δε θα ξεπεράσει την μεγάλη κρίση που τη μαστίζει - όπως κατόρθωσαν σε δύο - τρία χρόνια οι άλλες χώρες, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος - που υποχρεώθηκαν να δανειστούν υπό τον όρο εφαρμογής μνημονίων (Memorandum of understanding) με δημοσιονομικά μέτρα και "μεταρρυθμίσεις" σωστές ή απλώς προς όφελος των δανειστών τους, αν δεν αντιμετωπιστεί ριζικά η τεράστια φοροδιαφυγή και πρωτίστως η πολιτική διαφθορά που είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των προβλημάτων και κυρίως της αναξιοπιστίας των ελληνικών κυβερνήσεων, ιδίως της τελευταίας, εντός και εκτός της χώρας.


Ο λαός μας λέει ότι "το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι". Για αυτό, με πρωτοβουλία δική μου και άλλων 74 βουλευτών, η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ψήφισε ομοφώνως πρόταση νόμου που, παρά τις προσπάθειες να μη δημοσιευτεί, πήρε ΦΕΚ στις 9 Απριλίου 2012 - μία μέρα πριν διαλυθεί η Βουλή - ως νόμος 4065/12.

Ο νόμος αυτός, προέβλεπε τον αναδρομικό έλεγχο από ειδική επιτροπή όλων όσοι διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων από το 1974 μέχρι το 2012. Έτσι, θα άρχιζε η ΚΑΘΑΡΣΗ για όσους δε σεβάστηκαν ή δε σέβονται την εντολή του λαού και διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται ιδιοτελώς την εξουσία που είχαν ή έχουν. Δυστυχώς, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας το δημοσίευμα που ακολουθεί, η συνέχεια ήταν η συνήθης:

Η πολιτική διαφθορά συνεχίζεται όλο και πιο καταστροφική. Οι ξένοι δανειστές - όπως κάνει πάντα κάθε δανειστής, αν νομίζει ότι ο οφειλέτης του θέλει να ξεφύγει- μας δένουν όλο και πιο σφιχτά. Η κυβέρνηση που θα "έσκιζε τα μνημόνια" και θα επέβαλε διαγραφή όλων των χρεών (ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ) συνεχίζει να "ταΐζει με σανό" τα πλήθη ενός λαού που βουλιάζει όλο και πιο βαθιά, έχοντας (η κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου) την υποστήριξη των κυβερνήσεων - δανειστών μας, γιατί όπως λένε "ελέγχει το πεζοδρόμιο!".

Κάτι που είναι αλήθεια, για όσους θυμούνται τις αθλιότητες και τους τραμπουκισμούς της διετίας 2010/2011 που λίγο έλειψε να οδηγηθεί η χώρα σε αιματοχυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: