Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ


 Κατασχέσεις, χαράτσια το ένα επί του άλλου και αναγκαστικά μέτρα στέλνουν τους φορολογούμενους ισοβίτες στην επίγεια κόλαση που διαμόρφωσαν οι λακέδες των τοκογλύφων



Την ίδια ώρα, που ο Καμμένος πιστοποιούσε ως αυτόπτης μάρτυς το θαύμα της Παναγιάς εξακολουθεί με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διόγκωση των κάθε είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, εξαιτίας της αδυναμίας των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ), τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που βεβαιώθηκαν στη διάρκεια του α' εξαμήνου (Γενάρης - Ιούνης) του 2017 φτάνουν σε περίπου 5,5 δισ. ευρώ, ενώ η διόγκωσή τους για το μήνα Ιούνη διαμορφώθηκε σε 727 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα:

-- Ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνεται στα 3,8 εκατομμύρια.
-- Οι οφειλέτες «υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» αριθμούν 951.114 τον Ιούνη, από 930.160 το Μάη. Δηλαδή, στη διάρκεια του Ιούνη ενεργοποιήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απέναντι σε ακόμη περίπου 21.000 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες.
Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες στο τέλος Ιούνη διαμορφώθηκαν σε 5,1 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,2 δισ. αφορούν σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων, παραμένοντας σε γενικές γραμμές αμετάβλητα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνονταν ως εξής: Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης 2,26 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,2 δισ. αφορούν σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Νοσοκομεία 553,6 εκατ. ευρώ. ΟΤΑ: 345,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: