Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΘΕΡΙΝΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ

Θερινός σκοταδισμός

της Μαριάννας Τζιαντζή

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν σε ένα ναό του Αγρινίου το βρασμένο κάστανο που είχε προσφέρει ο Γέροντας Παϊσιος σε κάποιο χριστιανόπουλο. Αν και πέρασαν 27 χρόνια από τότε, το κάστανο παραμένει έτοιμο προς βρώσιν. 

Θαύμα, λένε οι τοπικές εκκλησιαστικές αρχές, ενώ η ηγεσία της Εκκλησίας σιωπά. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν δύο χρόνια, όταν σε ένα ναό της Κύπρου τέθηκαν για προσκύνημα οι πλαστικές παντόφλες του Παϊσιου, όμως, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το κειμήλιο αυτό αποσύρθηκε.

Το ερώτημα δεν είναι το αναλλοίωτο κάστανο, αλλά η απουσία του Πάνου Καμμένου από το προσκύνημα. Ίσως γιατί ο υπουργός ασχολήθηκε με ένα άλλο θαύμα. Μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ βρέθηκε σε ένα μοναστήρι στη Σέριφο όπου τελέστηκε θεία λειτουργία με πρωτοβουλία της οικογένειας της αρχιλοχία που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα, φέτος τον Απρίλιο, ενώ άλλοι τέσσερις συνεπιβάτες της αξιωματικοί βρήκαν το θάνατο.

Η γυναίκα αυτή είδε το Χάρο με τα μάτια της και έχει κάθε λόγο να λέει ότι η Παναγία την σήκωσε από το κάθισμά της ώστε να σωθεί. Σεβόμαστε τον ισχυρισμό της και ας μην τον ασπαζόμαστε. 

Όμως ο Καμμένος μίλησε μπροστά στις κάμερες για τη θαυματουργή παρέμβαση της Παναγίας σαν να ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Όταν λοιπόν κοτζάμ υπουργός Άμυνας πιστοποιεί θαύματα, πώς να μη προσκυνούν πολλοί το κάστανο, τις σαγιονάρες, τον Ντάνο του «Survivor» και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: