Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΦ. ΥΠΕΞ:

 
Πρόκληση του Γερμανού υφΥΠΕΞ από τα Σκόπια - Σκληρή αντίδραση της Αθήνας - Media ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΦ. ΥΠΕΞ:
 
 
 "Ουδείς πλην της Ελλάδας και των Σκοπίων μπορεί να γνωρίζει το παράλογο ή το λογικό της διαφοράς τους..."
 
 
 Βρήκαν οι Συριζαίοι αλλά και οι Νεοδημοκράτες ανέξοδο πεδίο δόξης λαμπρό και το αλωνίζουν
 
Αυστηρή απάντηση στον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μάικλ Ροτ έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών εξ αιτίας των ανάρμοστων δηλώσεων που έκανε ευρισκόμενος στα Σκόπια μετά από τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάλεσε τον κ. Ροτ "να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των Ευρωπαίων εταίρων του"
 
Ο κ. Ροτ είπε ότι "κανείς εκτός από τη Μακεδονία και την Ελλάδα δεν καταλαβαίνει την μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στην ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον"
 
Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε δηκτικά ότι «το ζήτημα της ονομασίας αποτελεί αντικείμενο πολυετών διεθνών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., ακριβώς γιατί είναι ένα σοβαρό θέμα και όχι μια "παράλογη" ιδιοτροπία. Αφορά στις σχέσεις καλής γειτονίας και, τελικά, στην σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια. Για αυτό δεν επιτρέπονται επιπόλαιες δηλώσεις που φαίνονται να αγνοούν την βαρύτητα και το βάθος ενός πραγματικά σημαντικού ζητήματος, να υποτιμούν το κρίσιμο παρόν και να αμφισβητούν το γνωστό σε όλους ιστορικό παρελθόν».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: