Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΑΙΜΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Επίθεση καμικάζι στο Σινά – Τουλάχιστον δέκα νεκροί - Media
 Ανατινάχθηκαν στο Βόρειο Σινά δύο οχήματα αγνώστου ταυτότητας με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα στρατιώτες..


Τουλάχιστον 10 αιγύπτιοι στρατιωτικοί, ανάμεσα στους οποίους ένας συνταγματάρχης, σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα από δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού στο βόρειο Σινά, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Δύο οχήματα ανατινάχθηκαν ενώ διέρχονταν από δύο σημεία ελέγχου που βρίσκονταν κοντά το ένα στο άλλο σε δρόμο έξω από τη μεθοριακή πόλη της Ράφα, δήλωσαν οι πηγές. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα πως από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν συνολικά 26 στρατιωτικοί, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Πρόσθεσε πως μετά την επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 40 μαχητές και κατέστρεψαν έξι από τα οχήματά τους.

«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στο βόρειο Σινά απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μερικά σημεία ελέγχου νοτίως της Ράφα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια ισλαμιστική εξέγερση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Σινά, όπου εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από το 2013, όταν οι ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: