Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΑΙΓΑΙΟ:ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ..


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΣ..


Μετά την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» και τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων στο Αγαθονήσι και τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και η ελληνική πλευρά βγάζει μαζικά δυνάμεις της στο πέλαγος, στην κόντρα για τον έλεγχο του σημαντικού αυτού διαύλου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών του.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, από Δευτέρα 29/5 έως Παρασκευή 2/6 θα διεξαχθεί στο Αιγαίο η ετήσια άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017», στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της άσκησης, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου Πελάγους, την Πέμπτη 1/6, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», στόχος των οποίων είναι να «αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε προβάλλεται η πλούσια ναυτική παράδοση και η ναυτική Ιστορία της Ελλάδας».

Κεντρική πόλη των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Αλεξανδρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Ν. Τσούνη, ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις και νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: