Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΩΣ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΧΩΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 ΩΣ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΧΩΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


 Ακόμη και αυτός ο Καραμανλής (ο θείος) ο ανήκομεν εις την δύσιν, μας είχε αποσύρει από το στρατιωτικό σκέλος αυτής της λυκοφωλιάς!!



Την τακτική διοίκηση της 3ης φάσης της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο «SEA GUARDIAΝ», αναλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό για το διάστημα 14-30/4. Αλλο ένα δείγμα της διαθεσιμότητας της κυβέρνησης να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και έργο στην υλοποίηση επικίνδυνων για το λαό ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εν μέσω κλιμακούμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΝ, θυμίζουμε, μετείχε με μέσα και προσωπικό και στις προηγούμενες 2 φάσεις της ΝΑΤΟικής επιχείρησης, που επισήμως συνιστά «επιχείρηση θαλάσσιας Ασφάλειας» και διαδέχτηκε την επιχείρηση «συλλογικής άμυνας» του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «ACTIVE ENDEAVOUR».
«Με την εν λόγω συμμετοχή το ΠΝ συμβάλλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής/Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται από πλευράς ΓΕΝ, παραπέμποντας στα συμφέροντα (έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων κ.ά.) της ντόπιας αστικής τάξης στη θαλάσσια ζώνη από Ιόνιο μέχρι Κύπρο και, την απόφασή της να τα προασπιστεί και με τις Ενοπλες Δυνάμεις κόντρα σε άλλα κεφάλαια. Στην ίδια ζώνη, θυμίζουμε, συγκεντρώνονται τους τελευταίους μήνες πολεμικά μέσα, πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, από σημαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα και χώρες, στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο και επιρροή σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Σε αυτό το πλαίσιο, τακτικός διοικητής αυτής της φάσης της ΝΑΤΟικής επιχείρησης αναλαμβάνει ο διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2), ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ, τύπου S70B, Aegean Hawk, ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών καθώς και με πολυεθνικό επιτελείο). Οι τωρινές περιπολίες και έλεγχοι διερχόμενων πλοίων θα διεξαχθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, και ακριβώς στο πλαίσιο εντατικοποίησης της παρουσίας μάχιμων μονάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην «περιοχή ενδιαφέροντος της Ανατολικής Μεσογείου», η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Ερευνας - Διάσωσης, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 02/17», η οποία πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια - νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της Πολιτικής Αμυνας Λάρνακας. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση στην αεροδιακομιδή τραυματιών. Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων, που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.
 
Για συνεννοήσεις στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης

Προς υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών να εμπλακεί η χώρα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης, επισκέφθηκε την Τρίτη στη Νάπολη της Ιταλίας την Αμερικανίδα διοικητή του εκεί εγκατεστημένου ΝΑΤΟικού στρατηγείου, που ελέγχει τη Μεσόγειο, και ταυτόχρονα διοικητή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων που επιχειρούν σε Ευρώπη κι Αφρική, ναύαρχο Michelle Howard.

Επισήμως, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν το περιβάλλον ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και τα κύρια θέματα που αφορούν στο ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της νότιας πτέρυγας της λυκοσυμμαχίας, στους τομείς της συλλογής, επεξεργασίας και διανομής πληροφοριών. Στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις και επιχειρήσεις. Στη συμβολή του ΝΑΤΟ «στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στο Αιγαίο», πρόσχημα για να αναπτύξει εδώ κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης, μάχιμες ναυτικές μονάδες του. Στη συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με αντίστοιχες του αμερικάνικου Ναυτικού. Στη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ με τη λειτουργία της τέτοιας αμερικάνικης δομής Special Operations Command and Control Element (SOCCE) στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που λειτουργεί στη Σούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: