Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΑ: ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Το πρόσωπο της φρίκης: Συγκλονίζει η φωτογραφία του Σύρου πατέρα που αγκαλιάζει τα νεκρά δίδυμα παιδιά του - Media ΣΥΡΙΑ: ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Η αναπαραγωγή αυτών των, πραγματικά σκληρών, εικόνων από τα θύματα στη Συρία γίνεται μετά από την παράκληση του πατέρα δυο παιδιών.

Ο Abdul Hamid Youssef ελπίζει πως οι δραματικές εικόνες θα παρακινήσουν, επιτέλους, τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κάνει επιτέλους κάτι για το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Τα δίδυμα Ahmed και Aiya πέθαναν από το αέριο Σαρίν, μαζί με τη μητέρα τους και άλλα 17 μέλη της οικογένειας τους. Ο άτυχος πατέρας έλειπε από το σπίτι, βρισκόταν στη δουλειά του, τη στιγμή της επίθεσης και επέστρεψε μετά που τον ενημέρωσε η γυναίκα του για το τι συνέβη.

Ο Abdul πρόλαβε την οικογένεια του ζωντανή, τους μετέφερε μάλιστα και σε ένα κοντινό υπόγειο για να προφυλαχθούν. Εκεί όμως ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα συμπτώματα και πέθαναν σχεδόν ακαριαία. Ο άτυχος πατέρας έχασε συνολικά 20 μέλη της οικογένειας του από την επίθεση.

Οι κατηγορίες για την ευθύνη της επίθεσης δίνουν και παίρνουν, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο να «δείχνουν» την κυβέρνηση Ασσάντ, η οποία αρνείται τις κατηγορίες. Η Ρωσία από την πλευρά της κάνει λόγο για διαρροή αερίου εξαιτίας της αεροπορικής επιδρομής ενώ το θέμα συζητείται και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: