Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΧΟΝΤΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΧΟΝΤΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


"Διεθνής κατακραυγή"
με αφορμή επίθεση με
πολλά ερωτηματικά
 
Η Αλ Νούστρα που διαθέτει σαρίν στο κόλπο;
Τα αθώα θύματα που τυχαίνουν πολιτικής εκμετάλλευσης
Η  ίδια παλιά ιστορία επαναλαμβάνεται: Ακόμη πριν διευκρινισθεί και αποδειχθεί ποιος ευθύνεται για την επίθεση με τα τρομερά δηλητηριώδη αέρια, η Federica Mogherini, η Ιταλίδα Αρμόδια για τις Διεθνείς υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για ζητήματα Ασφάλειας, καταδίκασε τη συριακή κυβέρνηση: "Το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για την αποτρόπαιη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ", έσπευσε να δηλώσει.
 Την ακολούθησε στις κατηγορίες ποιος άλλος από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Νετανιάου, με Τρίτη την πρόθυμη σε ανάλογες ιστορίες «Διεθνή Αμνηστία».
 Οι δηλώσεις αυτές, στάθηκαν αφορμή ώστε όλα τα δυτικά Μέσα να καταγγείλουν –χωρίς να προβάλλουν οποιαδήποτε στοιχεία- "τις ευθύνες του καθεστώτος Άσαντ για την απάνθρωπη επίθεση που είχε αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τουλάχιστον 70 άνθρωποι –ανάμεσά τους γυναικόπαιδα- και να τραυματισθούν δεκάδες". 
 Και οι ΗΠΑ, «δείχνουν» τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης Σον Σπάισερ: «Η χημική επίθεση στη Συρία εναντίον αθώων ανθρώπων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι καταδικαστέα και δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο. 
  Παράλληλα οι ΗΠΑ κάλεσαν Μόσχα και Πεκίνο να ασκήσουν την επιρροή τους στον Σύρο πρόεδρο προκειμένου να τερματιστεί άμεσα η αιματοχυσία. Την επίθεση καταδίκασαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, επιρρίπτοντας -στις περισσότερες των περιπτώσεων άμεσα- την ευθύνη στο συριακό καθεστώς. «Εάν αποδειχθεί, θα πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της βαρβαρότητας του συριακού καθεστώτος», τόνισε η Βρετανή πρωθυπουργός Μέι, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ έκανε λόγο για εγκλήματα πολέμου που θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα.
To ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι ανθρώπινες απώλειες προήλθαν "από αεροπορικό βομβαρδισμό της συριακής αεροπορίας σε αποθήκη των ανταρτών που πορφανώς πειρείχε χημικά όπλα, κοντά στην πόλη Khan Sheikhoun στο Idlib.
Η κυβέρνηση Άσαντ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση, ενώ η Ρωσία δηλώνει ότι η επιδρομή της συριακής αεροπορίας είχε ως στόχο αποθήκες όπου οι αντάρτες παρασκεύαζαν και αποθήκευαν χημικά όπλα (αέριο Σαρίν). Δηλαδή Κρεμλίνο και Δαμασκός επιρρίπτουν την ευθύνη στους αντικαθεστωτικούς  αντάρτες. Οι οποίοι είναι γνωστό ότι διαθέτουν τεχνογνωσία κατασκευής απαγορευμένων όπλων.
 Η "μάχη" στο ΣΑ του ΟΗΕ 
Οι εικόνες και τα βίντεο που έκαναν το γύρο του κόσμου  συγκλονίζουν, καθώς μπορούσες να διακρίνεις δεκάδες ανθρώπους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή, βγάζοντας αφρούς από το στόμα. Πολλά τα παιδιά ανάμεσα στα θύματα 
Το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο δεν προβλέπει μεν την επιβολή άμεσων κυρώσεων, αφήνει ωστόσο ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς όμως να υπάρχει ρητή αναφορά στο καθεστώς Άσαντ.
Η Ρωσία βρέθηκε στο στόχαστρο πάλι των δυτικών δυνάμεων στο ΣΑ του ΟΗΕ, για τους θανάτους από χημικά στη κατεχόμενη από τους αμτάρτες Ιντλίμπ.
 Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley υποστήριξε, πως "ο Άσαντ, οι Ρώσοι και το Ιράν δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη". Είπε ακόμη πως οι ΗΠΑ "θα δράσουν μονομερώς στη Συρία, στην περίπτωση που η Ρωσία προβάλει βέτο στην παρύσα πρόταση ψηφισματος που συζητείται".
Κατηγόρησε ακόμηγ τη Ρωσία "ότι κλείνει τ αμάτια στη βαρβαρότητα και ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες που έχει γιαυτή την επίθεση".
 Η υπόθεση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά όταν κάποιος αναλογισθεί πω ςη Ρωσία αυτή τη στιγμή υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανέτρεψε τα γεγονότα όπως είχαν προγραμματισθεί από τις δυτικές δυνάμεις που προκάλεσαν την κρίση στη Συρία.
Όπως αναμενόταν, η Ρωσία συγκρούσθηκε με τις υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα χημικά που διέθεταν σε επίγειες αποθήκες.
Αντίθετα, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ένας διοικητής των αντικαθεστωτικών ανταρτών και ένας «ειδικός» υποστήριξαν ότι η επίθεση «ρίχνουν την ευθύνη στην επίθεση των συριακών δυνάμεων», μετέδωσε το BBC.
To νέο φρικιαστικό επεισόδιο στον βρώμικο πόλεμο που χρονίζει στη Συρία, επισκιάζει τη διάσκεψη για την χορήγηση βοήθειας στη Συρία, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλες. 
 Ρωσία και Κίνα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ασκήσει βέτο σε άλλο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που αφορούσε στην πολύπαθη χώρα. 
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του γγ. του ΟΗΕ Στ. Ντουζαρίκ: «Προφανώς οποιαδήποτε αναφορά για χρήση χημικών όπλων, ιδίως εναντίον αμάχων, είναι ανησυχητική και αποτρόπαια. Οποιασδήποτε μορφής χρήση χημικών όπλων στον κόσμο συνιστά απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων στην Συρία προκλήθηκε από μια έκρηξη αποθήκης χημικών όπλων των ανταρτών, που επλήγη από βομβαρδισμό αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού στρατού δεν είναι αξιόπιστη, δήλωσε, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
  Θυμίζει άλλη προβοκάτσια
  Πολλές ομοιότητες παρουσιάζει το νέο έγκλημα με την επίθεση με χημικά που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2013 στην Ghouta. Τότε ο συριακός στρατός είχε κατηγορηθεί πάλι ότι είχε χρησιμοποιήσει «όπλα μαζικής καταστροφής», την ημέρα μάλιστα που αντιπροσωπεία  επιθεωρητών του ΟΗΕ έφτανε στη Δαμασκό.
  Αργότερα όμως, κι όταν η υπόθεση είχε περάσει πια από τα πρωτοσέλιδα, η επικεφαλής των επιθεωρητών Κάρλα ντελ Πόντε είπε πως «δεν υπήρξαν στοιχεία  ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού ευθύνετια για την καταστροφή αυτή».
  Η διεθνής κατακραυγή εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έρχεται σε μια στιγμή που ο συριακός κυβερνητικός στρατός προωθείται σ΄όλα τα μέτωπα, ανακαταλαμβάνοντας περιοχές στη Χάμα. Έτσι ουδείς αναρωτήθηκε για τους πραγματικούς λόγους που αυτή την ώρα έρχονται οι νέες κατηγορίες.
  Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι: Για ποιο λόγο, μία εβδομάδα πριν την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών και την παραμονή της  διάσκεψης στις Βρυξέλες, οι συριακές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα -που δεν διαθέτουν- εναντίον του Μετώπου αλ-Νούσρα (που είναι γνωστό πως διαθέει χημικά) και κατέχει το Ιντλίμπ;
Ποιος έχει Σαρίν;
  Θυμίζουμε πως σε άρθρο του στις 19 Αυγούστου 2013, ο σπουδαίος  και πολυβρααβευμένος Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour M. Hersh, έγραφε στο "London Review of Books”, πως όταν είχε κατηγορηθεί και πάλι ο Άσαντ τότε για την χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ είχαν αποκρύψει έκθεση των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών πως το Μέτωπο αλ-Νούσρα (οι διασυνεδεμένοι με την αλ-Κάιντα τζιχαντιστές), «διέθετε αέριο Σαρίν το οποίο παρασκεύαζε σε μεγάλες ποσότητες».
Και μια μυστήρια ιστορία
Όπως δημοσιεύει στο Al Masdar News – ο Paul Antonopoulos, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt και ερευνητής στο Western Sydney University, υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας που έχει παραληφθεί σ΄όλόκληρη αυτή την κατασκευασμένη ιστορία:
 "Περίπου 250 άνθρωποι από το Majdal και το Khattab, είχαν απαχθεί από τρομοκράτες της αλ-Κάιντα την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ορισμένοι από τους νεκρούς που έδειξαν οι τηλεοπτικές εικόνες, ως θύματα της επίθεσης με χημικά είναι στην πραγματικότητα θύματα των απαγωγέων".
  Και κάτι ακόμη: Οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά Su-22. Των οποίων όμως οι βόμβες που χρησιμοποιούν είναι προκατασκευασμένες (prefix) και δεν είναι δυνατόν να δεχθούν άλλες χημικές γομώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: