Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΤΣΕΛΙΚ: ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Εμμένει η Τουρκία: Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό έδαφος - Media
 Το ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε Πάσχα στο νησί δεν είναι σοβαρό αλλά και ο ίδιος δεν έχει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί..



Μετά την πρόταση της Εισαγγελέως του Εφετείου για την απόρριψη και του δεύτερου αιτηματος έκδοσης στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 16 Ιουλίου 2016, ήρθε και η «απάντηση» από την τουρκική πλευρά.

Μέσα από δήλωσή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσων Ομέρ Τσελίκ όχι μόνο κατηγόρησε πως η Ελλάδα υποθάλπει «εγκληματίες», αλλά αμφισβητεί και αυτός με την σειρά του την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» και την τουρκική έκδοση του BBC  ο Τσελίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως  ο Καμμένος δεν είναι σοβαρός πολιτικός συμπληρώνοντας  λέγοντας μάλιστα πως «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

«Το Αγαθονήσι είναι Τουρκία. Είναι τουρκικό έδαφος. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός [σ.σ. να κάνει Πάσχα στο Αγαθονήσι] δεν ήταν σοβαρό», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Τσελίκ αναφέρθηκε στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλλάδα, τονίζοντας ξανά πως η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία αυτούς τους «δολοφόνους» και πως θα πρέπει να σταματήσει να τους προστατεύει. Είπε, επίσης, πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να ζητά την έκδοσή τους.

Πριν από λίγες μέρες την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι αμφισβήτησε με αντίστοιχες δηλώσεις και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικιρ Ισικ

Δεν υπάρχουν σχόλια: