Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Στοκχόλμη, όπως Βερολίνο: Φορτηγό πέφτει πάνω σε πεζούς - Πληροφορίες για πέντε νεκρούς - Media ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Φορτηγό επιτίθεται σε πεζούς πέντε νεκροί..

Γιουνγκερ : Μια επίθεση σε όλους μας!! Οι επιθέσεις πλιάτσικου που έχετε εξαπολύσει εσείς στη Μέση Ανατολή κατά ποίων στρέφεται ρε λακέ των τραπεζιτών;



Μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και το Βερολίνο ξυπνούν στην Ευρώπη, κάθώς φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες, όπως αναφέρουν τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας, ενω και η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι τρία, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.
«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί, αν και οι αρχές δεν τον επιβεβαιώνουν. Ωστόσο, δηλώνουν ότι αναζητείται ένας ύποπτονς με πράσινο μπουφάν και γκρι σκούφο. «Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η αστυνομία.

Το συμβάν έγινε μπροστά σε ένα πολυκατάστημα, στη διασταύρωση μιας λεωφόρου και του πιο πολυσύχναστου πεζόδρομου της σουηδικής πρωτεύουσας, ενώ η αστυνομία διαπίστωσε ότι το φορτηγό, το οποίο ανήκει σε εταιρεία, είχε κλαπεί νωρίτερα από τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι εικάζεται ότι ήταν δύο. Επιπλέον, οι αρχές έχουν εκκενώσει το σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Τρομοκρατική επίθεση» λένε οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες από σουηδικά ΜΜΕ, η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ και ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το περιστατικό είναι «τρομοκρατική επίθεση».
Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην περιοχή Χέτοργκετ της σουηδικής πρωτεύουσας ακούστηκαν πυροβολισμοί, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Η σουηδική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Στοκχόλμης, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να κριθεί ασφαλής η περιοχή, όπου έγινε το περιστατικό με το φορτηγό.
Επιπλέον, έχει προχωρήσει στην ανάκριση δύο προσώπων σε σχέση με την φονική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Γιουνκέρ: Μια επίθεση σε όλους μας

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε ότι η επίθεση στη Στοκχόλμη είναι "μια επίθεση σε όλους μας".
Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν:

"Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη, σήμερα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και να χαιρετίσω την θαρραλέα δουλειά που κάνουν οι αρχές που ανταποκρίθηκαν και έφτασαν τόσο γρήγορα στο σημείο. Μια από τις πιο λαμπρές πόλεις της Ευρώπης φαίνεται χτυπημένη από εκείνους που το ήθελαν. Στεκόμαστε στο πλευρό του σουηδικού λαού και οι σουηδικές αρχές μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν για τη στήριξή τους με κάθε τρόπο που μπορούμε.
Μια επίθεση σε οποιοδήποτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια επίθεση κατά όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: