Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ:

Νέα επίθεση Πολάκη σε Άδωνι: Έναν διόρισε η σύζυγος, 15 ο διευθυντής του και τους υπόλοιπους ο ίδιος ο Άδωνις - Media
ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ:


 Έναν διόρισες εσύ, δεκαπέντε ο διευθυντής σου !!Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου της Νεάς Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο ο κ.Πολάκης έδωσε λεπτομέρειες για τις 23 επίμαχες συμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, που έληξαν μία εβδομάδα πριν αποχωρήσει.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός το «γλέντι» στην Υγεία με τις υπερτιμολογήσεις δημιούργησε 84,5 δισ. ευρώ δημόσιου χρέους, από το σύνολο των 340 δισ. ευρώ, αλλά η Δικαιοσύνη συνεχίζει να κινείται με ρυθμό χελώνας σε περιπτώσεις όπως του Θ. Αναστασιάδη και της καταβολής των 5 εκατ. ευρώ.

Από τα 340 δισ. ευρώ του ελλήνικού δημόσιου χρέους, τα 84,5 δισ. ευρώ προήλθαν από το «μαύρο χρήμα» στην Υγεία, είπε ο κ.Πολάκης, αναφερόμενος στο μέτωπο που έχει ανοίξει η ηγεσία του υπουργείου για να βάλει τέλος στη διαφθορά στο δικό της τομέα.
Το αρχικό «γλέντι» ήταν τεράστιο και ξεκίνησε το 1996 με την περίοδο των «εκσυγχρονιστών» του κ.Σημίτη, όπως είπε και συνεχίστηκε μέχρι το 2009, με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων  

Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας μηχανισμός που βρισκόταν εκτός του λογιστικού ελέγχου και της εποπτείας των επίσημων οργάνων, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα μονοπάτι για προσλήψεις αλλά και αγορές ακριβών αντιδραστηρίων, που τελικά έγινε όργανω ελέγζχου των ΜΜΕ, μέσω δυσθεώρητου ύψους ποσών που κατευθύνονταν σε ΜΜΕ.

«Τα μνημονιακά χρόνια, οι συνάδελφοί σας που ταϊζονταν ήταν αυτοί που λιβάνιζαν αυτούς που κατέστρεφαν», είπε χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά έγινε πλέον δυνατόν να μπει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να κάνει διαχειριστικό έλεγχο μίας χρονιάς, «τα βγάζουμε στη δημοσιότητα, τα στέλνουμε στον εισαγγελέα ... και μας κάνουν μηνύσεις οι πολιτικοί προϊστάμενοι, εκεί που μας χρωστούσαν πάνε να μας πάρουν και το βόδι».

Αναφερόμενος στα «ραβασάκια» με τα οποία γίνονταν οι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στους οποίους είχε αναφερθεί στη Βουλή για τον κ.Γεωργιάδη και τον στενό του κύκλο, ο κ.Πολάκης ανέφερε ότι τα στοιχεία για τον πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ, τη σύζυγό του και τον διευθυντή του γραφείου του, «τα στοιχεία είναι τόσο καιρό στον εισαγγελέα και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία ... τα έδειξα στην Επιτροπή αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω επίσημα», γιατί είναι μέρος της δικογραφίας.

Όπως ανέφερε, τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν 23 άτομα, από τα οποία στα 15 ο «συστήσας» την πρόσληψη είναι ο διευθυντής του γραφείου του κ.Γεωργιάδη, σε ένα η σύζυγός του και στα υπόλοιπα αυτός».

«Eίναι υπαρκτά πρόσωπα, έχουν ημερομηνία αποχώρησης της 31η Μαΐου του 2014» όπως είπε (ο κ.Γεωργιάδης αποχώρησε από το υπουργείο στις 6 Ιουνίου 2014), ενώ εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός «έκρυψε μεγάλο αριθμό συνεργατών», μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως είπε, υπήρχε «κυρία άμεσος συνεργάτης του γραφείου Τύπου ... με σπουδές αερόμπικ και βιβλιοθηκονομίας».

Σχολίασε εξάλλου ότι «πολλοί έκαναν περιουσία τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν τα δημοσιεύματα», μέσω εταιρειών όπως η Novartis και άλλων παρένθετων.

Ο κ.Πολάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων φαρμάκων και της διοργάνωσης συνεδρίων στα οποία συμμετείχαν με χρηματοδότηση της Novartis και άλλων φαρμακευτικών στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν στον καθορισμό των τελικών τιμών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε 55 χώρες, καθορίζοντας τελικά την κερδοφορία των πολυεθνικών στις χώρες αυτές.

Όπως σημείωσε, πέραν των παραπάνω για την διαμόρφωση της αρχικής τιμής λιανικής, ειδικά στην Ελλάδα, ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε ποτέ διαπραγματευτεί με τις φαρμακευτικές την ασφαλιστική τιμή», αυτή που χρεωνόταν το ελληνικό σύστημα, ο φορολογούμενος και ο ασφαλισμένος όπου υπήρχε συμμετοχή.

Έτσι, ενώ σε άλλες χώρες ένα φάρμακο που είχε τιμή π.χ. 100 ευρώ αγοραζόταν τελικά 30 ή 40 ή 50 ευρώ, στην Ελλάδα αγοραζόταν χωρίς έκπτωση. Η πρώτη επιτροπή διαπραγμάτευσης συστάθηκε πέρυσι από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ.Πολάκης υπογράμμισε επίσης το ρόλο επιτροπών που δημιουργήθηκαν στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας στην διατήρηση υψηλών τιμών σε φάρκακα και όπως είπε [αυτά πάνε στον εισαγγελέα».


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καυτηρίασε τις τεράστιες καθυστερήσεις της Δικαιοσύης, καθώς υπάρχουν από το Δεκέμβριο του 2015 στοιχεία στα χέρια της όπως το πρώτο πόρισμα του ΣΕΥΠ, που περιγράφει συγκεκριμένες ευθύνες για διαγωνισμούς, τα χρήματα που «φαγώθηκαν» κτλ. και «είμαστε στον Φεβρουάριο του 2017... είτε έχουν ξεχωρίσει τις δικογραφίες για να προφυλαχθούν κάποιοι, είτε πήγαν πιο πίσω».

Χαρακτηριστική είναι κατά τον κ.Πολάκη και η περίπτωση του Θ. Αναστασιάδη, καθώς ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το περασμένο καλοκαίρι πρέπει να καταβάλει τα 5 εκατ. ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
«Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί», όπως σημείωσε, «ζητάει ο κόσμος δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να γυρίσουν τα λεφτά πίσω».

«Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τιμωρεί η κυβέρνηση, δεν συλλαμβάνει η κυβέρνηση, δεν κυβερνάμε ούτε με διατάγματα ούτε με καθεστώς έκτακτης ανάγκης, αλλά στο πλαίσιο του συντάγματος και του πολιτεύματος».

«Πρέπει όλοι οι θεσμοί να αντιστοιχηθούν στη λαϊκή απαίτηση», όπως είπε.


Πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: