Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Τα έσπαγαν οι Χρυσαυγίτες στο "Συνεργείο" της Ηλιουπολης και η ΔΙΑΣ τους κοιτούσε απαθής !!


Με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Τσαφολόπουλου, που συμμετείχε στις δραστηριότητες του στεκιού «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, του χώρου που δέχτηκε επίθεση από «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής στις 10 Ιούλη 2013, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για την ανοχή της ομάδας Δίας της αστυνομίας και κυρίως την προκλητική στάση και τις απειλές προς τα μέλη του «Συνεργείου» από μέλη της ομάδας Δέλτα, αμέσως μετά την επίθεση του μηχανοκίνητου «τάγματος εφόδου» της Χρυσής Αυγής. «Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας ήταν αδιάφοροι, της ομάδας Δέλτα προκλητικοί», είπε στο δικαστήριο. Να θυμίσουμε ότι 2 μηχανές της ομάδας Δίας συνόδευαν τους χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την επίθεση. 

«Ναι, ήταν παρούσα η Δίας. Ηταν μπροστά στα επεισόδια και ήταν απλά απαθής. Αυτό που άκουσα είναι πως αυτοί λέγανε ότι όταν είναι 50 μηχανάκια κι αυτοί είναι μόνο 2 μηχανάκια Δίας, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ενώ μπορούσαν να καλέσουν ενισχύσεις. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, που ήρθαν μετά, προκαλούσαν με χειρονομίες. Εγώ τους είπα να φύγουν κάποια στιγμή. Στοχοποιήθηκα κιόλας», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα, είπε ότι «υπάρχουν θύλακες μες στην αστυνομία που δεν τους καταστέλλουν αυτούς (σ.σ. τους χρυσαυγίτες)».

Σε ερώτηση γιατί δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη αστυνομικών, είπε ότι φοβάται, «έχω παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι περίοικοι ήταν αυτοί που σημείωσαν τις πινακίδες των μηχανών των χρυσαυγιτών και τις κατέθεσαν στην αστυνομία.
Σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα για το αν ήταν κάποιος επικεφαλής και ποιος έδωσε εντολή, ο μάρτυρας είπε: «Δεν ξέρω. Ξέρω από κουβέντες περίοικων ότι είδαν τον Λαγό σε αυτοκίνητο και είδα και τον Μίχο σε φωτογραφία, πάνω σε μηχανή».

Να σημειωθεί ότι προσκομίστηκαν σχετικές φωτογραφίες από την Πολιτική Αγωγή και ο μάρτυρας ανέφερε ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες και πως κυκλοφόρησαν και στο διαδίκτυο. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε: «Αυτονόητο είναι ότι, αφού ήταν εκεί ο Λαγός και ο Μίχος, όλα γίναν με τη σύμφωνη γνώμη της Χρυσής Αυγής».

Κατέθεσε ότι η επίθεση έγινε γιατί το «Συνεργείο» ήταν ιδεολογικά απέναντι από τη φασιστική Χρυσή Αυγή. «Εδραιώνεται με τη βία η Χρυσή Αυγή (...) και μετά γνωστοποιούν τις θέσεις τους. (...) Με τη βία, με τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εναντίον κομμουνιστών, εναντίον λαϊκών αγορών (...) η επίθεση μοιάζει με εκίνους στους ψαράδες, με εκείνη στο ΠΑΜΕ»...

Ο Π. Τσαφολόπουλος βρέθηκε στον χώρο αμέσως μετά την επίθεση, αφού τον κάλεσε ο γιος του στο τηλέφωνο και του είπε ότι ομάδα της Χρυσής Αυγής «με μηχανάκια, με λοστούς και κράνη μπήκαν μέσα στο "Συνεργείο" και πως χτυπήθηκε ένας στο πόδι, ένας στο χέρι αλλά υπάρχει και άλλος, περισσότερο χτυπημένος. Αργότερα, από πολλές κουβέντες έμαθα ότι ήταν μια μαζική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανάκια με κράνη και ξύλα. Πετάξαν και φυλλάδια και φώναζαν "αίμα τιμή Χρυσή Αυγή". Ηταν κομβόι με πολλές μηχανές δικάβαλες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ήταν παρατεταγμένες».

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τι αντίκρισε όταν έφτασε στο «Συνεργείο» είπε: «Ηταν εκεί καμιά εκατοστή άτομα. Περίοικοι, άτομα από τον χώρο, άτομα από άλλους πολιτιστικούς φορείς, άτομα που ασχολούνται με τα κοινά, διάφοροι. Μπήκα στον χώρο για λίγο, είδα σπασμένη την πόρτα, τα τζάμια σπασμένα, πεταμένα όλα, αναποδογυρισμένα, ένα βίντεο σπασμένο, ποτήρια, εν ολίγοις ο χώρος ήταν βανδαλισμένος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: