Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΣΚΟΡΠΙΑ ΛΟΓΙΑ

Σχόλια στο ημίφως (04.12)«Άνετη σχέση» Τσίπρα-ΗΠΑ

Ποιος θα το περίμενε ότι ακόμα και δημοσίως οι Αμερικανοί θα τρίβουν τα χέρια τους για τις «στενές» σχέσεις που έχουν αναπτύξει με την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Τζ. Πάιτ, νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή απάντησε αφοπλιστικά ότι οι δύο χώρες έχουν απρόσμενα στενή συνεργασία, με δεδομένη την ιδεολογική αφετηρία της ελληνικής κυβέρνησης:
«Είναι η πιο άνετη σχέση που είχαμε εδώ και πολύ καιρό»! Ανέδειξε το θερμό ενδιαφέρον του Α. Τσίπρα «να προσελκύσει αμερικανικές επενδύσεις», ενώ …ενέκρινε ως «πολύ θετική κίνηση» τον διορισμό Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος για την «εξαιρετικά υψηλού επιπέδου αντιτρομοκρατική συνεργασία» των δύο πλευρών!


Ανεπιθύμητος Μοσκοβισί

Ναυάγησε τελικά η επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί στο 7ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα. Το κτίριο που κατασκευάστηκε με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα δεν είχε τη …χαρά να τον αντικρίσει. Η δημοσιοποίηση της κινητοποίησης που καλούσαν τα σωματεία των εκπαιδευτικών φαίνεται πως …ανησύχησε την ΕΛΑΣ που ανακοίνωσε τελικά πως ο χώρος «δεν προσφέρεται» από πλευράς ασφάλειας! Όταν δεν μπορούν να δημιουργηθούν «υγειονομικές ζώνες» αποστειρωμένες από την κοινωνία, οι μνημονιακές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν ρισκάρουν να διοργανώνουν δημόσιες φιέστες…

Μαύρη εκμετάλλευση

Η εκτίναξη του τζίρου και των κερδών όσων μεγάλων καταστημάτων πλαισίωσαν την περιβόητη «Μαύρη Παρασκευή» του ελληνικού εμπορίου δεν προήλθε μόνο από το «άρμεγμα» των πελατών αλλά και από την εντατικοποίηση και τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων στο εμπόριο. Όπως αποδείχτηκε από τους περιορισμένους ελέγχους του ΣΕΠΕ, μία στις τρεις επιχειρήσεις της Black Friday παραβίασε το νόμιμο καθεστώς υπερωριακής απασχόλησης αλλά και ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Βέβαια προς ώρας, οι επιχειρήσεις αυτές απλώς κλήθηκαν σε γραπτή παροχή εξηγήσεων, με τα πρόστιμα να περιμένουν για να καταλογιστούν και εάν θα πληρωθούν ποτέ…

Νέα αναβολή δίκης Χρυσαυγιτών

Αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά η δίκη των 5 μελών της Χρυσής Αυγής που ως «αγανακτισμένοι κάτοικοι» του Άγιου Παντελεήμονα επιτέθηκαν το 2010 σε προεκλογική περιοδεία του Αλ. Αλαβάνου και στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία της περιοχής. Την αναβολή ζήτησε ένας κατηγορούμενος, λόγω ασθένειας του γνωστού ακροδεξιού δικηγόρου και συνηγόρου του Θ. Πλεύρη. Φυσικά ουδείς κατηγορούμενος, ούτε και η Θ. Σκορδέλη που δικάζεται και στη δίκη της ΧΑ έκανε τον κόπο να προσέλθει. Εντύπωση δε προκάλεσε η ευκολία με την οποία η έδρα ανέβαλε μια υπόθεση της οποίας κάποιες κατηγορίες έχουν ήδη παραγραφεί ενώ οι υπόλοιπες κινδυνεύουν άμεσα με παραγραφή.

Το ΝΑΤΟ …εξοπλίζει την ΕΛΑΣ

Ειρωνεία αλλά και απτή απόδειξη ότι τα κατασταλτικά σώματα των πόλεων θυμίζουν όλο και πιο πολύ τα εκστρατευτικά σώματα και τις δυνάμεις κατοχής ξένων χωρών αποτελεί το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε 16 τζιπ από την Ευρώπη με αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες, τα οποία ανήκαν στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Τα τζιπ αυτά «αλώνιζαν» στο Κόσοβο και πλέον θα …αλωνίζουν στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής, εξοπλίζοντας τις διαβόητες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Πάντως, δεν αποκλείεται να αποσταλούν σε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και λειτουργούν κέντρα κράτησης μεταναστών!


Διάλυση ΕΟΠΥΥ

Στο ποσό των 2,4 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ από εισφορές υγείας ασφαλισμένων, που ενώ έχουν εισπραχθεί από τα Ταμεία, δεν έχουν καταβληθεί στον οργανισμό. Το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν μεταβιβάσει στον ΕΟΠΥΥ εισφορές ύψους 815,6 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο προστίθεται στο έλλειμμα του 1,6 δισ. ευρώ από οφειλές των προηγούμενων ετών. Σε αυτό το χάλι έχουν οδηγήσει οι «διασώσεις» των αντι-ασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: