Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

THN ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ..

«Πυρ ομαδόν» για τις δηλώσεις Γιακουμάτου περί… «κολλητικής» ομοφυλοφιλίας - Τα «μαζεύει» μετά την κατακραυγή - Media
 THN ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ.. ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ


Ω Γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!! Όταν μίλησε περί μεταδοτικής ομοφυλοφιλίας δεν εννοούσε τη σωματική αλλά την επικοινωνιακή.. Την αποτύπωση προτύπων.. Κι όσο για τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο αναξιοπρεπής.. Αυτός που προσβάλλει ωμά τη φύση και προκαλεί το κοινωνικο σύνολο ή αυτός που την αποδέχεται...Ε, όχι γιατί οι "αδελφές" το πήγαν το τρένο πολύ μακριά... Είπαμε ανοχή, όχι υποταγή... 
 
 
Ενώ η ΝΔ διά του ίδιου του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη «άδειασε» τον βουλευτή του κόμματος Γεράσιμο Γιακουμάτο για τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του περί ομοφυλοφιλίας, την οποία χαρακτήρισε ως «κολλητική», και τα υπόλοιπα κόμματα καταδικάζουν τις επίμαχες δηλώσεις.
 
Καταδικάζει ο Μητσοτάκης
 
Μετά τον κ. Κικίλια και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter καταδίκασε τη δήλωση Γιακουμάτου, γράφοντας ότι «η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση».
 
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε ότι «το ερώτημα που προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιακουμάτου, είναι αν ο ρατσισμός και η ομοφοβία για την ΝΔ είναι “κολλητική ασθένεια”, απλή ίωση ή επιδημία. Την απάντηση οφείλει να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης».
 
Θεοδωράκης: Όλα για τα ψηφαλάκια
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε δηκτικά ότι «το διαβάζω και δεν το πιστεύω: “Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει...κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια”.
 
Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέα - Νέα Δημοκρατία - ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει “έκανα λάθος”. 
 
Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι “δεξιοί”. Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.
 
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια».
 
Γιακουμάτος: Ζητώ συγνώμη, έγινε σπέκουλα
 
Μπροστά στην ομαδική κατακραυγή, ο κ. Γιακουμάτος προχώρησε σε ανασκευή των δηλώσεών του, λέγοντας ότι «επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», προσθέτοντας ότι «δηλώνω ρητά ότι σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι ομοφοβικές δηλώσεις Γιακουμάτου - Προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτου, σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του.
Αναλυτικά, το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας  είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα. 

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει να πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Ν.Δ. να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της».  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Γιακουμάτος αδελφέ εκφράζει ό,τι κάποτε είχαμε βαφτίσει λαϊκή δεξιά.. Τη δεξιά της λαϊκής γειτονιάς μέσα στην οποία ο πούστης ήταν πούστης δεν ήταν gay και η λέσβω ήταν λέσβω δεν ήταν ομοφυλόφιλη.. Όπως έλεγε ο Ρίτσος τη σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα.. Και πράγματι ήταν απειροελάχιστοι τότε γιατί δεν είχαν κοινωνική αποδοχή.. Άντε στο διάβολο λοιπόν γιατί έτσι όπως πάμε όχι γαμπρό αλλά ούτε άντρα δεν θα βρίσκουν οι κόρες μου..