Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

 Δεν είναι η φοροδιαφυγή αλλά οι φοροαπαλλαγές, φορομειώσεις και εισφοροαπαλλαγές και εισφορομειώσεις των ελίτ που έχουν κάνει σαθρά τα θεμέλια του κράτους..

Το πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία έχει σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» το επιχειρησιακό σχέδιο για το 2015, προβλέπει ότι η Εφορία αποκτά online σύνδεση με τις τραπεζικές καταθέσεις, τα δάνεια αλλά και τα χρηματιστηριακά προϊόντα, ενώ προχωρά στο φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου.
Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν επιχειρήσεις, επαγγέλματα υψηλής παραβατικότητας και φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου.

Με όπλα το «ηλεκτρονικό μάτι» της Εφορίας σε τραπεζικές καταθέσεις, δάνεια και χρηματιστηριακά προϊόντα (μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια) και το «φακέλωμα» της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» ξεκινά μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό «μαύρου χρήματος» και το χτύπημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Παράλληλα, συγκροτείται μητρώο για offshore εταιρείες και σκάφη αναψυχής και εγκαθίσταται σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το κύκλωμα διακίνησης υγρών καυσίμων.

Από το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων  ξεχωρίζουν:

  • 400 πλήρεις και 500 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το κέντρο ελέγχου  μεγάλων επιχειρήσεων έχει στόχο να βεβαιώσει έσοδα πάνω από 2,925 δις. ευρώ φέτος.
  • 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, offshore και άλλοι «μεγάλοι» οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.
  • 2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων) από τις ΔΟΥ
  • 15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις ΔΥΟ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα.
  • 5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ, από τις οποίες 40 αφορούν απάτη ΦΠΑ και αύξηση κατά 400% των εντοπιζόμενων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της ΥΕΔΔΕ σε σχέση με το 2014.
  • Διενέργεια 40.000 εκ των υστέρων τελωνειακών ελέγχων και ελέγχων δίωξης με ποσοστό παραβατικότητας άνω του 6%.
  • Βεβαίωση από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους ποσού άνω του 1,04 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: