Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

WALL STREET JΟURNAL :ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Αντάρτικες ιαχές πριν από τις μεγάλες μάχες..

το νομισμα μαϊμού
Η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις για το ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal της Παρασκευής, που κάνει λόγο για σκληρό παζάρι την άνοιξη 

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη πέρασαν τον Φεβρουάριο «αντιμαχόμενοι» σχετικά με τη διαδικασία παραμονής της χώρας εν ζωή. Εκτιμά δε πως θα περάσουν την άνοιξη παζαρεύοντας για σκληρότερα θέματα: για το ποιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να κατευνάσουν τους πιστωτές της χώρας, αλλά και τον λαό. 


H Wall Street Journal τονίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να εξειδικεύσει το πρόγραμμα πολιτικής που έστειλε στις Βρυξέλλες στις 23 Φεβρουαρίου -που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής- σε πιο συγκεκριμένα μέτρα που θα ικανοποιούν τους πιστωτές. 

Αντάρτικες ιαχές πριν τις μεγάλες μάχες

 «Η Αθήνα χρειάζεται χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει το χρέος της, ενώ οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν τα περισσότερα χαρτιά», υποστηρίζει η Wall Street Journal και προσθέτει: 

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να 'πουλήσει' οδυνηρές παραχωρήσεις προς τους βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, μερικοί εκ των οποίων εκπέμπουν ήδη 'αντάρτικες ιαχές' πριν οι μεγάλες μάχες για την οικονομική πολιτική ξεκινήσουν ακόμη». Τέλος, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κύριος λόγος για αισιοδοξία παραμένει ότι σχεδόν κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να πτωχεύσει και να εξέλθει από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: