Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΡΙΑ Σ' ΕΝΑ


Ανωνύμου του Έλληνος

news199cΤο μεγαλύτερο καλαμπούρι ενόψει και των τριπλών εκλογών του Μαΐου, (ίσως και τετραπλών) είναι οι δημοσκοπήσεις.. Για παράδειγμα ότι όλα τα αστικά διαχειριστικά κόλπα μεταφυτεύονται καθυστερημένα και κακέκτυπα. 

Καθιερώθηκαν δημοσκοπήσεις, αμερικανόπνευστος μηχανισμός διακόρευσης της εκλογικής λαϊκής βούλησης και χειραγώγησή της προς συγκεκριμένες κάθε φορά άκρως επωφελείς για τον καπιταλισμό, ολέθριες για τον λαό, αυταπάτες, κατευθύνσεις, αποφάσεις. Εδώ, και αυτό το φρούτο ήρθε σάπιο, με τριτοκοσμική μπόχα. Τρία σε ένα εργαλεία προς ποδηγέτηση του όχλου: Παράσταση νίκης, καταλληλότητα για πρωθυπουργός και τί θα ψηφίζατε αν σήμερα γίνονταν εκλογές.


Το ένα, όχι πάντα κατά σειρά, το δίνουν στην εκάστοτε κυβέρνηση, το άλλο στην αντιπολίτευση, να την σαλαμοποιήσουν σε συντηρητικές θέσεις, αν θέλει να κάτσει στον ξενόδουλο κυβερνητικό θώκο, το τρίτο στον παραγγέλοντα την δημοσκόπηση, να δικαιολογεί στο πόπολο τις επιλογές του. 

Βγαίνουν όλοι νικητές, έχουν καραμέλα να σερβίρουν στους υποψήφιους πελάτες τους. Ουδείς ξεπουλημένος στους ξένους πολιτικός, κανένα αργυρώνητο βαποράκι της Τρόικας, που αυτοχρίζεται κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφος, κάθε πάσης φύσεως παρατρεχάμενος, μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί:  

Πως ο βολεμένος κάτοικος της Γκραικυλίας, που τα ξέρει όλα, θεωρεί εαυτό μάγκα κι έξυπνο, που θέλει να είναι με τους νικητές, λέει ότι ψηφίζει το τάδε κόμμα, αλλά πιστεύει ότι θα νικήσει ο αντίπαλος κομματικός μηχανισμός και είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός όχι το πρόσωπο, που αυτός προτιμά και ελπίζει ότι θα του ξεπληρώσει την ψήφο, αλλά ο απέναντι. Άλα πολιτική ωριμότητα! Πάει πια ξεπεράστηκε το πελατειακό κράτος! Κοινωνική οξυδέρκεια να φάνε και οι κότες, μάλλον τα πρόβατα! Αλλά μόνο στις δημοσκοπήσεις!

Με απλά λόγια η παγκόσμια απάτη των δημοσκοπήσεων «βάφεται» με τα εγχώρια χαρακτηριστικά του όχλου. Πως αλλιώς θα πάνε τα πρόβατα κοπαδηδόν για να ψηφίσουν εκλεκτούς των ξένων αφεντικών. Είναι συνάμα σαφέστατο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να δώσει παράσταση στο πολιτικό σκηνικό:  

Θα έχεις τα τάδε χαρακτηριστικά (τα ορίζουν πάντα οι ξένοι και τα εκλαϊκεύουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, πρωτίστως τα τηλεοπτικά) αν θέλεις να «εκλεγείς» πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος, «κλητήρας», αλλιώς ματαιοπονείς! 

Έχει πολλά εναλλακτικά σενάρια, διάβαζε φερετζέδες του πιο σκληρού παρά ποτέ φασισμού, η κοινοβουλευτική δημοκρατία, όσο κι αν πέφτουν ολοένα οι μάσκες και θα φανεί το αληθινό απεχθέστατο πρόσωπο της, πολύ σύντομα, όχι μόνο στην Γκραικυλία. Ίσα – ίσα, κι αυτό το φρούτο θα σερβιριστεί σαπάκι! Ποιος μπορεί να αντιδράσει; Το λαϊκό κίνημα; Η Αριστερά; Αυτά και αν είναι μέγιστα (άνοστα) καλαμπούρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: