Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-65


Εξιλεώθηκε με το τρίποντο ο Σπανούλης


Σε ένα παιχνίδι που η νίκη δεν πρόκειται να άλλαζε και πολλά πράγματα καθώς η τρίτη από την τέταρτη θέση απέχουν όσο η Μόσχα από τη Μαδρίτη και τούμπαλιν ,ο Ολυμπιακός επέλεξε τον δρόμο προς την Μόσχα (εκτός μεγάλου απροόπτου…) και έστειλε τον αιώνιο αντίπαλο του στην Μαδρίτη για την σειρά των νοκ αουτ παιχνιδιών στην φάση των «8» της Ευρωλίγκας


Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον «ελληνικό εμφύλιο» με 68-65, χάρις στο εκπληκτικό buzzer beater του Σπανούλη 0,8'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, αν και ήταν ξανά κακός ενάντια στον Παναθηναϊκό, εντούτοις έδειξε την κλάση του και με δικούς του πέντε σερί πόντους στο τέλος (65-63, 68-65),  χάρισε την νίκη στην  ομάδα του και την τρίτη θέση στον Ε' όμιλο.
 Για τους Πειραιώτες και οι Σλούκας -Μάντζαρης στο τέλος ήταν εξαιρετικοί, όμως ο Λαρισινός κατάφερε να στρέψει όλα τα φώτα πάνω του με το τρίποντο στο τέλος. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός   «αυτοκτόνησε» σήμερα, καθώς είχε το μομέντουμ του αγώνα για 39 λεπτά, αλλά στο τέλος πλήρωσε τα πολλά λάθη του  και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ που έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στους «ερυθρόλευκους». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Λουκάς  Μαυροκεφαλίδης που έπαιζε μόνος του τους Πειραιώτες τελειώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους. 

 
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 7(1), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 3(1), Παπαπέτρου 5(1), Σλούκας 12(4), Κόλινς 11, Σίμονς, Μάντζαρης 7(2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 3(1)
 

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 3(1), Κάρι 10(1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 6(1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8

 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας: «Δεν υπήρχε κάποιος άλλος να πάρει αυτό το σουτ. Μόνο ο Σπανούλης θα το έπαιρνε. Είναι ο μεγάλος ηγέτης μας και πρέπει να τον στηρίζουμε όλοι».

 

Από την πλευρά των «πρασίνων», ο Ραμέλ Κάρι τόνισε για το παιχνίδι: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Έτσι είναι τα πράγματα, μπορεί να κάνει ένα καμ μπακ γρήγορα η αντίπαλη ομάδα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ανυπομονώ για τα πλέι οφ και την εμπειρία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: