Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ !!! ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Κίνηση που διαγκωνίζεται σε δουλοπρέπεια εκείνης του Σημίτη με το "ευχαριστώ τους Αμερικανούς"!!

 Όχι ανδρείκελο, δεν καταστρέφουν οι "τρομοκράτες" την Ελλάδα αλλά από κοινού οι Βαυαροί του ΝεοΟθωνισμού και τα εγχώρια τσιράκια τους..


 Ντολτ: Δεν θα διαταραχθούν οι .. στενές φιλικές (!!!) σχέσεις των δύο χωρών!!  Τόσο στενές που κατάντησαν συγκοινωνούντα δοχεία μονοδρομικής ροής του πλούτου της μιας προς την άλλη..



Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση και διαβεβαίωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω την οικία του Γερμανού πρέσβη.



Ανώτατη κυβερνητική πηγή, επεσήμανε από την πλευρά της ότι στόχος των δραστών είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της Ε.Ε..

Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε και εκείνος τηλεφωνικά με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για την άμεση κινητοποίηση των Αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού. «Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας.

Οι δράστες, όμως, δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊνμάγερ και επισημαίνει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Ντολτ: Δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις μας

Τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, για την άμεση αντίδραση και τον ενδιαφέρον, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Γερμανός πρέσβης Β. Ντολτ, μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι.

«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας» δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Βενιζέλος: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση

Τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ντολτ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρεσβευτή και την οικογένειά του.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη «της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».

«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΥΡΙΖΑ
«Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία. Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας» προσθέτει.

ΔΗΜΑΡ
«Απερίφραστα» καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.
«Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία μας και προσβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: