Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΛΑΣ


 Ακάθαρτοι είναι μόνον όλοι όσοι οδήγησαν τον λαό στην αυτοχειρία



«Καθαρά» είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αγνώστων που «γάζωσαν» το σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς όπως προέκυψε από το βαλλιστικό έλεγχο δεν εμπλέκονται σε άλλη τρομοκρατική ενέργεια.

Έξι προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή του Χαλανδρίου. Από το σημείο του περιστατικού έχουν περισυλλεχθεί 60 κάλυκες, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.


 

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.



Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών.

Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.



Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια, είχε συνομιλία με τον Γερμανό πρέσβη.

Αξίζει να σημειωθεί πως επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη «17 Νοέμβρη», την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.


Πυροβολισμοί στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη από allthewebnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: