Στην φυλακή γιατί έτσι μας γουστάρει!!!


Τριάντα μήνες φυλακισμένος δίχως δίκη και εικοσιτρείς ημέρες απεργός πείνας ο Σακκάς..

Αρνείται κάθε σχέση του με τους πυρήνες της φωτιάς..

Απόφαση που καταπατά κάθε έννοια δικαίου και ξεπερνά τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Εφετών (σ.σ.: μειοψήφησε ένας δικαστής), κρίνοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος -χωρίς δίκη- για 36 μήνες (!) ο 29χρονος Κώστας Σακκάς που κατηγορείται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ο νεαρός, που βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας πείνας, έχει από την πρώτη στιγμή αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση, κάτι που έχουν επιβεβαιώσει και όσοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στους Πυρήνες.
 

Για την κατάσταση της υγείας του, που βρίσκεται σε κίνδυνο μετά την πολυήμερη απεργία, αλλά και την πορεία της υπόθεσης, θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ανοιχτής Πόλης (Πανεπιστημίου 56, κτήριο Ερμής, 1ος όροφος).

Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου 2010, στη Νέα Σμύρνη, και προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που κατά τις αρχές ήταν "άγνωστη", και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Δεκαέξι μήνες αργότερα, ενώ ο Σακκάς κόντευε να συμπληρώσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης, χωρίς καν να έχει παραπεμφθεί σε δίκη, μια νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του είχε αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή του για άλλον έναν χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νέα δικογραφία δεν υπήρχε καν αναφορά στο όνομά του...

Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Σακκάς συμπλήρωσε δυόμισι χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όταν ακόμη και το Σύνταγμα προβλέπει ότι η προφυλάκιση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά τους 30 μήνες όταν αφορά διαφορετικές κατηγορίες και ξεχωριστές δικογραφίες. Η απόφαση για παράταση της προφυλάκισής του, μάλιστα, ξεπερνά ακόμη και τη συνταγματική πρόβλεψη.

Ήδη ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ, όπως σημειώνουν οι γιατροί, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Η παθολόγος επιμελήτρια Α' του ΕΣΥ, Όλγα Κοσμοπούλου, που τον εξέτασε πρόσφατα, αναφέρει ότι στη φάση στην οποία βρίσκεται υπάρχει κίνδυνος για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από αρρυθμίες.