Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

 Κύπρος : Ελλαδική φωτοκόπια.. 


Επιβολή της αρχής του ενός.. ανδρός..


Με τη σφραγίδα της γερμανικής κυβέρνησης ετοιμάζεται στα γνωστά κέντρα αποφάσεων το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού. Προορίζεται για το καλοκαίρι του 2014 και θα έχει τις συνέπειες ενός «Αττίλα 3». 

Στην ίδια λογική κινείται και το κυπριακό σχέδιο, αλλά με μια ουσιαστική διαφορά: εκτός από την οικονομική διάλυση, θα έχουμε και την πολιτική. Για την ακρίβεια, μέσω της οικονομικής διάλυσης θα επέλθει και η πολιτική. Ο στόχος είναι ο εξής:


 

Με τα δύο νομοσχέδια που ήδη πέρασαν από την κυπριακή Βουλή, οι εξουσίες περνούν στα χέρια του κεντρικού τραπεζίτη και του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών. Όπως έγινε και στην Ελλάδα. Αυτοί οι δύο αξιωματούχοι (απολύτως εξαρτημένοι από την τρόικα) προχωρούν στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που στην ουσία διαλύουν τον έναν από τους δύο πυλώνες στους οποίους στηριζόταν μέχρι σήμερα η βιωσιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας: τον χρηματοπιστωτικό.
 

Ο στόχος ήταν τόσο εξόφθαλμα εμφανής, ώστε προκαλεί ακόμη και σήμερα ερωτήματα η άνευ προηγουμένου παράδοση της κυπριακής ηγεσίας στις επιταγές των δανειστών.
 

Σε δεύτερη ανάγνωση, τα δύο νομοσχέδια για τον τραπεζικό τομέα και τον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων για (υποτίθεται) την αποφυγή μαζικών εκροών από τις κυπριακές τράπεζες εξυπηρετεί τη διάλυση και του έτερου πυλώνα: του τουρισμού.
 

Ο περιορισμός κάθε είδους τραπεζικής συναλλαγής, ακόμη και της χρήσης πιστωτικής κάρτας, ουσιαστικά διώχνει τους τουρίστες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Κανένας τουρίστας δεν θα πήγαινε σε προορισμό όπου θα δέχονταν μόνο μετρητά και θα ήταν αβέβαιο το ύψος των αναλήψεων χρημάτων από μηχανήματα τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: